Reisevaksinasjon og helse
22. februar 2012 § Legg igjen en kommentar
En del av planleggingen og forberedelsene til turen innebærer det å sikre oss mot de sykdommene vi kan sikre oss mot, og å gjøre det vi kan for å være forberedt HVIS eller NÅR sykdom oppstår og uhellet er ute. Reisevaksinasjon, førstehjelpsopplæring og å skaffe det nødvendige til et reiseapotek er noe av dette. Også En annen viktig del (spesielt kanskje fordi vi har barn om bord) er sikkerhetsregler som så langt det lar seg gjøre, vil være med på å minske risiko for uhell og ulykker).
Reisevaksinasjon
Vi er alle i gang med å ta nødvendig reisevaksinasjon, og er snart ferdig faktisk. Dette får vi gjort av Gunnar Hasle ved Reiseklinikken på St. Olavsplass i Oslo.
Birk og Billie har begge fra før fullført det ordinære vaksinasjonsprogrammet (WHO ). Av reisevaksiner har de nå fått Hepatitt A+B, Typhoid fever og Diphteria-Tetanus-Pertussis-Polio.
Jo og Maria får også Hepatitt A+B, Typhoid fever og Diphteria-Tetanus-Pertussis-Polio. Ettersom Maria er gravid frem til halvannen måned før avreise og dermed ikke skal ta vaksiner, vil hun vaksineres først etter fødselen. Første dosene blir gitt ved Reiseklinikken, mens siste doser får hun av helsepersonell på første del av turen.
Når det gjelder vaksinasjon av babyen, vil vi starte opp med det ordinære vaksinasjonsprogrammet tidligere enn vanlig (normalt gjøres dette ved 3, 5, 12 og 15 måneders alder). Første doser blir da satt ved seks ukers alder, også får vi med vaksiner/utstyr og setter opp et opplegg sammen med helsesøster ved helsestasjonen i bydelen. Opplegg for reisevaksinasjon og vaksiner/utstyr får vi fra Reiseklinikken, og vil få satt disse vaksinene av helsepersonell underveis. Så lenge babyen fullammes er hun/han godt beskyttet i utgangspunktet.
Førstehjelpskurs
Jo og Maria har begge gjennomført Norsk Luftambulanses førstehjelpskurs, både for voksne og for barn. Disse kursene, på fem timer hver, ble tatt på senvinteren 2012. Vi har også sikkerhets- og førstehjelpsmodulen som er en del av kystskippereksamen, på i underkant av 20 timer. I tillegg har vi tatt suturkurs ved Reiseklinikken.
Reiseapotek
Det er essensielt med et velutstyrt reiseapotek. Vi har kjøpt et nokså stort reiseapotek som et utgangspunkt og supplerer med nødvendig utstyr. Vi har i samarbeid med Reiseklinikken, helsestasjonen og leger vi kjenner utarbeidet en liste over utstyr og reseptfrie medikamenter vi skaffer selv, og har i tillegg fått en del respter på reseptbelagte medikamenter fra Reiseklinikken. Men, vel så viktig som å ha det om bord, er å vite når og hvordan mediesiner og utstyr brukes.
Andre ting vi er blitt tipset om å kjøpe med hjemmefra er for eksempel myggmiddel (mer skånsomt for hud og kropp enn de man får utenlands) og Eurax (mot insektsstikk og bitt).
Legg igjen en kommentar