Pit stop før the big blue

14. april 2013 § 1 kommentar

Las Perlas, Isla Chapera og Mogo Mogo (Panama)

m_P1150627

Herlig med et par rolige dager med urørt natur, langt vekk fra byen med butikker, forberedelser og mas. Selv om det bare er en seks timers tur ut i Panamagulfen, så holder det.

Vi har lagt oss mellom de to øyene Isla Chapera og Mogo Mogo. Her er det endelig rent vann og igjen er det morgenbad på alle mann, med påfølgende kaffe for noen heldige av oss. Det er en del som skal fikses før vi seiler ut på havet, så noe jobbing blir det på en av oss mens den andre løper med kidsa på stranden. Det har til og med blitt bål på stranden begge kveldene vi har vært her, noe som Lina, Jaron, (Supermolli-kids), Birk og Billie digger!

I tillegg til Supermolli så ligger også den svenske båten Miss My her. Der er det også tre barn om bord, på 5, 8 og 11 år. Vi skal alle samme rute fremover og det er en fin gjeng – trivelig! Oda-båten dro den dagen vi kom til Perlas, dem møter vi igjen på Galapagos. Seil trygt!

Øyene her er øde og ubebodde og det er et utrolig dyreliv. Vi har sett ørn rett over hodene våre på stranden, bare 15 meter fra oss! Og jo så en stor rokke ved stranden i går. Midt i kanalen mellom de to øyene er det et rev som er synlig ved lavvann (det er 4-5 meters tidevannsforskjell her), og de som har snorklet på det sier det er helt rått (det er de uten barn, eller de som har barn som er så gamle at det går an å gjøre noe annet enn å passe på dem…!).

En av de minste øyene i Las Perlas-arkipelagoet heter Contadora og blir brukt som lekeplass for velstående Panamanere og som samlingssted for politiske møter og fredskonferanser i Mellom-Amerika. Grunnen er at den er så liten at det er uproblematisk å holde sikkerheten på topp mens personer av internasjonal viktighet besøker øya. I 1979, da Ayatollah Khomeini overtok makten i Iran, måtte den avsatte sjahen flykte med koffertene sine stappfulle av dollarsedler. Han rømte hit, til Contadora, og bosatte seg i et lite palass på sørsiden av øya. Om han fortsatt er her vet vi ikke…

Det har vært deilig med et pit stop her for å lade opp og å gjøre de siste forberedelsene. Det er noe med å være i en by med tilgang på alt, da kan man fortsette bunkring og proviantering til det uendelige – så greit å komme seg vekk.

Nå er vi klare for seiling og for Pacifico!

m_P1150712 bad hair day I

m_P1150706 bad hair day II

m_P1150693 høyvannet kommer…

m_P1150688

m_P1150676

m_P1150667

m_P1150661 jaron og birk med prosjekt

m_P1150644

m_P1150635 bokhylla

§ One Response to Pit stop før the big blue

 • Gustav Dietrichson sier:

  Contadora, Perlas, Chapera, Mogo Mogo, Pacifico… Det lyder jo som navn på sjeldne diamanter! Det er det, kanskje også?

  Takk for gladreferat, struttende av trivsel og velvære. Høres ut som dere har det kjekt (som bergenserne sier) og har satset på en «winning horse!»
  Horse: HOLIDAY ble i går nr 6 og COLOURIST ble nr 5 på årets første løp på Øvrevoll. Hils eierne og si: «You can’t win them all!»

  I morgen bærer det til Tisleidalen for u.t.; Avskjed med årets siste sne og årets siste skitur. Formodentlig. Det gleder jeg meg til – alt for lenge siden sist! Skareklister medbringes! Likeledes Jägermeister, Mozart, Bach og Bellafonte!
  Vive la difference! Bon voyage!

  Morfar, Gustav, Pappa (og Støls-eigar – 945 moh!)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Pit stop før the big blue at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: