Tre små og to store seiler ut i verden

Vi er en småbarnsfamilie fra Oslo som seiler ut våren 2012

Livet er kort og vi velger selv hva vi vil bruke det til… – VI DRAR!

Jo og Maria (vi voksne) har drømt om og jobbet for denne turen i mange år – men først nå er vi klare til å dra. Ved avreise er dobbeltstorebror Birk 4 år, storesøster Billie 2 år og lille Mikkel er 6 uker gammel. Vi seiler «Felice», en 47 fots NorthWind, som er en robust og trygg båt. Hun har dessuten seilt jorda rundt i mange år tidligere.

Det vi vil er å hoppe av det travle hverdagslivet her hjemme, der begge er i full jobb og perfekt logistikk er blitt en livsnødvendig aktivitet. Vi ønsker oss tid til å se og oppleve Birk, Billie og Mikkel i småbarnstiden og vi ønsker oss tid til å være kjærester og å være sammen hele gjengen. Også ønsker vi oss å oppleve verden sjøveien.

For å få det til har vi blant annet bygget ut, pusset opp og solgt en treetasjes loftsleilighet på Torshov. Nå har vi flyttet ut derfra, nesten alt er pakket ned og satt på lager. Det vi trenger av utstyr ombord begynner å komme på plass og tiden frem mot avreise  skal brukes til å klargjøre båt og mannskap.

Avreise fra Oslo er 1. mai 2012. Planen er å seile ned Danskekysten, gjennom den Engelske kanal og via Kanariøyene til Kapp Verde. Videre planlegger vi å krysse Atlanteren  over til Brasil. Derfra vil vi seile opp kysten av Brasil og Venezuela, og til Karibien, før vi går gjennom Panamakanalen til Stillehavet – hvor sydhavsdrømmen venter. Hvilke veivalg vi tar og hvor vi til slutt ender, er noe vi vil justere og bestemme oss for underveis. Det viktigste at alle fem trives ombord og at det blir mer opplevelse på land enn seiletapper til vanns.

Vi håper å ha med venner, familie og kjente (og sikkert mindre kjente) underveis. Både for trivsel, men også av sikkerhetsmessige grunner, sånn at vi er mange nok til å håndtere båt og situasjoner om bord, noe som blir spesielt viktig på lengre etapper og havstrekk.


§ 19 Responses to Tre små og to store seiler ut i verden

 • Oda sier:

  Hei – her er trådløskortet jeg viste dere i Sesimbra. Vi kjøpte det på Amazon com, men kjøpte i tillegg en ekstra retningsantenne. Vi vil gjerne dere kjøper med en ekstra til oss som vi kan løse ut på Kanari.

  Men da vil vi ha den på 1000 mw og ikke på 500 som er linket til her.

  http://www.amazon.com/Alfa-AWUSO36NH-Wireless-Long-Rang-Network/dp/B0035APGP6

  http://www.alfa.com.tw/in/front/bin/ptdetail.phtml?Part=AWUS036NH

 • Mikkelai Downing sier:

  Hei sjøfolket!
  Jeg ønsker dere god vind og trygge seilaser. Ikke se bort ifra at Daniel på 16 som nå har seilt en del, og jeg, tar et fly og bilr med på en røff etappe når det trengs mannskap! Det hadde vært vært veldig stas. Tenker på dere ute på båten.
  Vennlig hilsen Mikkelai

 • Andrea sier:

  Hei dere, savner dere veldig! Har sett den fine artikkelen i avisen.
  Hils til B og B + M
  Klem Andrea

  • maria jo sier:

   Hei fine Andrea! Vi savner dere også, det er rart at vi skal være så lenge borte… Det var så fint å ha deg og Martin om bord! Og vi sees jo på en sydhavsøy – tiden går fort! Håper du hadde en fin bursdag og fikk klemmer fra oss av Martin! Hils de andre. Klem fra Felice

 • Pappsen til Even sier:

  Hepp ! Lovet å vise bildet av storgjørsen jeg fikk. klikk her, eller lim adressen inn i nettleseren 😉

  Even gleder seg allerede til nest Skype session. Han hadde egentlig tenkt å si at han var veldig glad i Birk og at han savnet han veldig, men det ble litt for mye tull denne gangen 🙂

  • maria jo sier:

   Wow for en fisk! Tror gutta synes det er stas med skype – selv om det er tull og fanteri (viktig det også!). Birk sa etter sist gang de pratet at han syndes det er synd at ikke Even kunne være med på båten… De er fine og det er hyggelig at de holder kontakten 🙂

 • Marit Flø sier:

  Lest om dere i Budstikka og jeg må si at jeg er full av beundring over motet og at dere gjør det dere tror på med tre små barn. GOD TUR og lykke til.

 • Marianne sier:

  Fantastisk! Siste innspurt for gjengen på Free Spirit. Hatt overtagelse på huset, flyttet det meste inn i båten, så tenker jeg vi flytter inn en av de nærmeste dagene. Etter uker med stress, og tunge løft, skal det nå bli utrolig godt å få et sted å forholde seg til, vi gleder oss!!! Så deilig å ha dere å kunne «sammarbeide med». Vi holder kontakten, og håper på flere treff ute i den store verden. Ta godt vare på hverandre. Gode klemmer fra Joakim, Benedicte, Felix, Lars, Lilly, Noah og Marianne!!! Hurra, vi er gærne, og gjør det eneste riktige spør du oss. God vind/vin(-;

 • Stein Olav sier:

  Hei på dere! God tur og lykke til på ferden. Gleder oss til å følge bloggen deres – dere er jo enda galere enn oss 🙂

  Hilsen Selma, Magnus, Lotika og Stein Olav
  SY HERO

 • Linda sier:

  Hei Jo, Maria og «knøttene»!
  Er også full av beundring over hvor tøffe dere er! God tur, og sees når dere kommer tilbake! Husk tannpuss, tanntråd og fluor;)

  Hilsen tannlege Linda

 • Hei! Skal bli morsomt å følge dere! Hilsen Morgan og Maria

 • Jon Berggreen Rove sier:

  Hei, folkens! Vi tenker mye på dere- håper alle forventninger innfris. Vi skal prøve å la de små snakkes. Jon og jentene i AG 48

 • Truls sier:

  God tur. lykke til med ‘nytt’ vindror…håper dere får det til for dette er verdens beste matros…blir aldri sliten…:-)
  Hilsen Truls The Troll

 • Siri Yde Aksnes sier:

  Så fantastisk! Tenkte på dere da dere dro, så vakkert vær:-) Det lover bra! Gleder meg til å følge dere. Mange klemmer fra Siri

 • Camilla Aukrust sier:

  Kjære Maria og Jo!
  Grattis med Mikkel! Og God tur! Jeg er full av beundring!!

 • ida sier:

  God tur, vi gleder oss til å følge dere♥
  Hilsen oss i almedalen

 • kari sier:

  Håper første etappen forløp problemfritt ute i vakre Oslofjorden!!!
  Kos dere!!! Vi følger med:) Stor klem Røhrlgjengen:)

 • marenlien sier:

  Dere er knall tøffe! Gleder meg stort til å lese om eventyr underveis her! God tur og vær forsiktige!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: