Første Stillehavsetappe!

14. april 2013 § 9 kommentarer

Panama City – Las Perlas

Vi har startet på ferden ut i det store blå! Første seilas i Stillehavet var en deilig dagsetappe til øygruppen Las Perlas, seks timers behagelig bidevind på flatt vann. Utrolig nok sov alle tre kidsa i halvannen time SAMTIDIG! Det hele gikk faktisk så smooth at vi fant på å slenge ut fiskesnøret…

Så da vi hadde glemt hele snøret og det nappet godt etter en stund (og alle tre selvfølgelig var våkne) angret mama littegrann… Det var nemlig akkurat da Mikkel freaket på selen (de er festet i cockpit med sele og line, og dette er første gang Mikkel introduseres for det som den permanente løsningen når vi seiler) OG måtte byttes bleie på OG B+B plutselig samtidig innså at de var skrubbsultene og skrek etter knekkebrød OG det eneste som hjalp på Mikkel var en pupp OG jeg egentlig hadde begynt å lage middag OG vi oppdaget at vi var på kollisjonskurs med et fiskefartøy med trålen ute, som betyr at jeg med Mikkel på puppen må skru av autopiloten og manøvrere oss rundt fiskerne OG det kom en flokk med delfiner som B+B skulle se på så jeg måtte klipse om linene deres – DA beit en stor tuna på kroken så Jo var indisponert og det sprutet fiskeblod på hele akterdekk og kidsa digget det og papa var glad og mama var egentlig bare stressa og sur… «Akkurat som vi ikke har nok å drive med, så skal vi drive med fisking også!» (mama). «Jeg er glad for at det var din ide å slenge ut det snøret…» (Jo).

Vi kom oss rundt fiskebåten (uten jibb!), knekkebrød ble servert noen minutter senere (også til mama, veldig viktig!), fisken ble sløyet, renset og filetert, Mikkel fikk både pupp og ny bleie, akterdekk ble vasket for fiskeslo og blod, og en times tid senere slapp vi ankeret og 40 meter kjetting et herlig sted mellom de ubebodde øyene Isla Chapera og Mogo Mogo – og da smilte alle igjen!

Papa Felice og papa Supermolli tok med kidsa på stranden for å brenne litt krutt, så nå løper Lina, Jaron, Billie og Birk nakne i strandkanten mens Marcus og Jo henger ut med gutta fra katamaranen med jentetruser under øverste saling (hyggelige kiser)! Mama har en etterlengtet mini-husmorferie i cockpit mens Mikkel akkurat er lagt.

…Og tunaen var rågod og selvfølgelig verdt alt sammen!

m_P1150626

m_P1150622

m_P1150595

m_P1150583 sleepy cockpit

§ 9 Responses to Første Stillehavsetappe!

 • Mia Bussoli sier:

  Love U lots 🙂 Gleder meg til hver eneste oppdatering!!! God klem

 • Renee Nordlie sier:

  Fantstisk lesning en mandags morgen! Hilsen fra Renee, mamma’m til Sofie (Dovregubben)

 • Gustav Dietrichson sier:

  Tråler på kollisjonskurs med bruket i sjøen, pupp meg her og pupp meg der, knekkebrød og sult, og nesten-jibb og et akterskip som ser ut som et fiskemottak nordpå i værste fangstsesongen (blod over alt)…
  Hva er alternativet? Tidsklemma på Torshov?
  Steady she goes! Bon voyage!
  Morfar, Gustav, Pappa (snart på vei til støls-helg i Tisleidalen og de siste sne-rester! We are different aren’t we?)

 • lisekarine sier:

  WOW!! Dette er rein underholdning – vi har dere på filmen )) Deilig å være i gang igjen, på bøljan blå. Det lukta diesel i Panama. Men hatten er fin )) Båten ligger vel lavt i vannet og gjør god fart med så mye innabords skulle en tro. Naboene rett over gata her er nettopp kommet hjem etter to måneders øyhopping i Fransk Polynesia. Forskjellen fra dere er at de hoppet via fly…… GOD TUR TIL SEILERFOLKET!!!!

 • christian sier:

  helt konge

 • Geir Ove Bø sier:

  Ja, dyktig og fengende sribent. Takk så meget.

 • Per Nermo sier:

  Den som skriver har bra kontroll på pennen ! (antar det er Maria …).
  Hilsen fra Per, Ragna, Ella og Minda.

 • Linn H sier:

  Ha ha, dere er så herlige!! Familiekaos i strukturerte rammer ;0) Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Første Stillehavsetappe! at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: