Herlige Danmark!

9. juni 2012 § 4 kommentarer

Skagen – Aalbæk

Det ER dejlig å være i Danmark, enten man er norsk eller ikke…

 

Skagen

Vi har fått oppleve skikkelig dansk idyll de dagene vi har vært i Skagen (fortsatt med Tessa, Torra og Indie om bord)! Vi startet første dagen med en velfortjent lunsj i bakhagen på Brøndums, med sildetallerken og snaps i sommersol. Hos sykkelutleieren fikk vi tandemsykler, så det ble sykkeltur til Grenen med småjentene i sykkelvogn, Mikkel i bæresjal og Birk på egen sykkel. Der ble det deilig lunsj og sløv dag i solen med oppfriskende (!) bad før vi syklet hjemover igjen. Birk og Jo har fått kjørt seg i skateparken, både med sparkesykkel og skate board (mens Indie og Billie stort sett kranglet om sparkesykkelen til Billie…). Og vi har hatt fine turer til stranden med korte men digge bad. Det er nok ikke mer enn 15-16 grader i vannet, men det er billigere enn dusjene på brygga!

 Going tandem med påheng

 Her kommer jeg

 Grenen – Maria er varm (Mikkel sover der…)

 Maria er kald

 Glad Indie + glad Torra = glad Tessa

 Alle er glade

 Fine jenter + tøffe gutter

 Grenen – langt igjen!

 Vi er ikke så glade i de røde pølsene faktisk…

 Morratryner poserer

I Skagen møtte vi også mannskapet på Oda-båten, som vi har vært en del i kontakt med før avreisen som diverse forberedelser til tur. De hadde samme avreisedato fra Oslo som oss, og det blir hyggelig å se mer til dem i nye farvann og havner!

 

Aalbæk

Etter tre dager i Skagen satte vi kursen sydover og manøvrerte oss mellom alle tankskipene som ligger på reden utenfor Skagen (tror vi talte rundt 30 båter da vi seilte ut). Turen ble kort og gikk til Aalbæk, en hyggelig liten fiskehavn 10 n.m. sør for Skagen. Aalbæk = lange strender og små morsomme fiskebåter. Jo har forelsket seg helt i båtbyggeriet her, hvor de driver med reparasjoner, nybygging og restaurering av alt fra fiskekuttere til norske skøyter. Stor deilig slipp med mulighet for tre båter opp på samme tid.

Torra disket opp med thai fiskesuppe laget på lokal fisk siste kvelden de hadde om bord (etter at småmatrosene var lagt), før de reiste hjem igjen til jobb og hverdag. Det har vært så fint å ha dere om bord – trivelige og sene kvelder etter leggetid for småmatroser (med og uten runder med amerikaner), funny små ekspedisjoner, hygge på (og under) dekk, hjelp med båt, seiling og andre oppgaver, Birk er glad for å få være trippelstorebror for Indie også (og ikke bare dobbeltstorebror) og Torra er hans store helt, latterrunder etter at Tessa pusset tenner med rompekrem takket være svaksynte Torra, og ellers en uke i det fullstendige småbarnskaoset!

Det er trist med disse avskjedene, tror nok ikke vi kommer å venne oss til det. Det er på en måte vår forbindelse med livet hjemme, og det er veldig rart å tenke på at vi ikke skal hjem og leve det livet vi også. Og trist at det er lenge til vi sees igjen. Forhåpentligvis mønstrer de på igjen (med ny baby!) om et års tid!

Felice blir enda en dag i Aalbæk i påvente av litt mindre vind, det er kulingvarsel og 18 ms i hele Kattegat. Det er ikke spesielt varmt lenger heller, og med en labil webasto begynner vi å glede oss skikkelig til sydlige og varmere strøk (kjipt å måtte stå opp og fyre begge blussene på komfyren for å få opp varmen…). Men før eller siden kommer vi vel kanskje til å savne det også…!

 Birk trekker på trøtt crew…

 Hair cut på gutta – enklere stell (Birk vil ikke være med på bildet)

 Bjørns havregryn – høyt elsket!

§ 4 Responses to Herlige Danmark!

 • Nina sier:

  Hei venner
  Så gøy å lese om dere på tur, og litt vemodig at dere er lenger og lenger borte. Tror ikke det ble helt virkelig for meg før nå…
  Her hjemme er kvalmen erstattet av forkjølelse etter en uke på jobb men forsøker holde motet oppe med litt vekslende hell:)

  Kasper har førskoledag i morgen og har for alvor begynt å glede seg til å skifte over til ny hverdag på Ila skole. Som han sier: Jeg får jo så lett nye venner mamma… Ikke noe å si på selvtilliten der.

  Ole har begynt i ny jobb hos Spotify og er rimelig fornøyd med musikkseminar, nye utfordringer og kule bakgårdsfester med musikkfiff fremfor kvinnetrender-seminar på Doga hi hi. Og snart har han bygget ferdig gjestehuset på hytta og sommeren kan begynne. Gleder meg til å lese videre om alt dere gjør og elsker alle bildene!

  Tror jeg for alvor kommer til å savne deg Maria når jeg kommer opp med litt mere energi om ikke så lenge…

  Alle hilser fra Ila

  Klem
  Nina

 • Kari røhrl sier:

  Maximilians kommentar: «Jeg elsker deg Birk, hvor lenge kommer du tilbake?Vi ser akkurat på barnetv-vet du hva vi ser på?Transformers tegnefilm:) og det var alt»
  Ja det var en liten hilsen direkte oversatt av Maximilian:) Vi har bildet av dere på kjøleskapet og de lurer stadig på når Birk kommer tilbake.
  Vi hadde besøk av Ludvig i går, og de gleder seg masse til å hoppe ombord i båten:)
  I Oslo er det søndag morgen med regnvær, hygge i sofakroken med kakao, ullpledd og barnetv:) En liten kosestund sammen-deilig! Kanskje tar vi del av Donald Duck games i dag med håp om å se verdensstjernen Bolt, eller kanskje en skogstur til Bånntjern!
  Vi følger spent med på bloggen-da føles dere ikke så langt unna!
  Stor klem fra Alexander og Maximilian!

 • Hei dere!

  Herlige beskrivelser, veldig gøy og lese. Vi har mest landlige aktiviteter for tida, med miniøyafestival i går som var stor stas. Kaptein Sabeltann- ansiktsmaling og pippi- show, monsterbygging med spesialavfall og full rulle. Ellers så går en del av tiden med til å fikse båten til sommerferien, gleder oss!
  På Sollerud og skolefronten har det vært lettere kaotisk med vannkopper, barnehagestreik, eksamener og planleggingsdager i skjønn forening. Semesterets siste eksamen er gjort unna med et nødskrik, den var egentlig avblåst men fikk gjennomført den etter påtrykk fra oss studenter (flere reiste fra utlandet for å ta den).
  Nyt videre, klem til alle fra
  Hulda (med spesielt dårlig hårdag), Hårek (alias kaptein sabeltann) og Henrik og Heidi med en god kopp kaffe i hånda

 • Gustav Dietrichson sier:

  Hei!

  Takk for ny info! Velskrevet og underholdende og informativt!
  Hvor er dere nå (lørdag kveld), tro? Sist var dere på vei fra Anholt mot Grenå…
  Har dere passert Mols? Se opp – der bor molboene – medfødt tilbakestående, påstås det. Husker dere historiene?

  Her går livet sin skjeve gang, Mamma rydder barneklær/bøker og gråter en skvett innimellom – og må trøstes. Synes forferdelig synd på seg selv som ikke får se barna…
  Jeg synes det høres ut som dere har det bra. Og det er jo BRA!!!

  Vi har vurdert colorline til Kiel med bil for å hilse på før (?) dere går inn i Kieler-kanalen, men det skjer viktige ting på Mammas jobb og hun har problem med å be seg fri. Både nå og litt på sikt, dessverre…

  Harald/SIRA vant sin klasse i Færder’n – morsomt! Båten er fra 1936, han fra året etter (mener jeg). Godt gjort av dem begge, men han hadde noen djevelske seil som ikke var fra 1936! Vi fulgte dem med bil fra land (hvor ellers, med bil?), flere steder ut mot Håøya…

  Jaguaren og jeg kjørte i dag to nydelige jenter som giftet seg. Med hverandre! Sånn var det ikke før i verden…
  Begge kledd i like, hvite brudekjoler. Brudene ble servert Gul Enke ombord! De var til å spise opp, begge to. Men jeg lot dem være i fred – med hverandre. I baksetet…

  Fint med livstegn fra dere! Vi holder kontakten!
  Klem «litt» på barna! Og si at det er fra Morfar. Hvis de husker ham?

  Klem! Pappa/Gustav

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Herlige Danmark! at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: