Ilddåp mot Anholt

10. juni 2012 § 1 kommentar

Aalbæk – Anholt

Da var vi igjen alene om bord etter at pipenhus-gjengen gikk av i Aalbæk. Vi gikk fra Aalbæk med sikte på Hals (40 nautiske mil sørover på dansk fastland), men med fin medvind, gode forhold og toppstemning om bord (alle tre barna sov) bestemte vi oss for å gå rett til Anholt, som var målet for neste etappe. Det ble en lang og nokså slitsom tur for alle…

 Med fin vind og et rev i seilet ut i Kattegat

Dansk Meterologisk Institutt hadde meldt om avtagende vind fra midt på dagen av, og uten å si noe stygt om instituttet, var det jevn liten kulig med kuling i kastene og grov sjø nesten bakfra som var realiteten midt uti Kattegat. Det ble vel vår første leksjon i at man ikke alltid kan stole på værvarselet…

 kozy under spray hood’n

 hvor lenge sover han…?

Og ikke alt varer evig. Som om det var noen overraskelse, så våknet småmatrosene en etter en, sånn passe fornøyde, og det ble nok å gjøre både over og under dekk… Det hele toppet seg da det viste seg at våre to eldste barn har en svakhet når det kommer til sjøsyke… Så vi fløy som strikkballer i et forsøk på å tilfedsstille småmatrosenes ønsker og behov (vasking av oppkast, bleieskift, tørking av oppkast, aktivisering/leking, oppmuntring, servering av mat/drikke og det som virket som tusen andre ting), i tillegg til seiltrim og krevende roring.

Barna sov mye av turen, seilingen gikk unna og vi gjorde opp mot 11 knop på surfen. På ni timer underveis hadde vi en snittfart på 7,8 knop! Vi var glade da vi kom inn bak den store steinmoloen i Anholt havn, og kunne løpe og le på brygga med Birk og Billie som fort pignet til. Mikkel var kul kis som sov de siste tre timene, og våknet ikke før bomtrekket var på, alle reveliner og skjøter kveilet opp og dekket utenfor cocpit + redningsvester spylt. Heldigvis følte ikke Billie eller Birk så mye på det å kaste opp eller være uggen som mange av oss voksne gjør: «Jeg gulpet tre ganger jeg, mamma», sa Birk lystig etter at vi var kommet inn. Og Billie fulgte stolt opp: «jeg også gulpet, mamma»! Vi håper selvfølgelig at det ikke er noe vi kommer til å slite mye med om bord, men det vil tiden vise…!

 Anholt – sand overalt, vind overalt

Mye vind gjorde at vi har trukket innover på den lille øya de dagene vi har vært her. Anholt har 160 helårsbeboere og fylles opp med 6000 beboere på sommeren. Nå var det butikk og et par cafeer som var åpne, ellers var det ikke så mye som skjedde der egentlig. Vi fikk gått noen fine turer og slappet litt av. Det er et utrolig fint sted – vaiende stråsletter og små, gamle, sjarmerende hus, også fant vi verdens flotteste huske inne i en liten skog langs veien. Birk og Billie var happy med lekeplassen på campingen og med drageflyving på stranden.

 den lille larven aldrimett…

 mye moro med vind!

 «veldig fortere!»

§ One Response to Ilddåp mot Anholt

 • Gustav Dietrichson sier:

  Hei igjen!

  Vind, ja… Det blæser altid i Danmark. Innse det først som sist… Vi nordmenn lærte oss fort at null grader i København tilsvarer omtrent minus ti i Norge. Pga vinden. Og at vindtett antrekk er saken, for å holde kulda ute!
  Som ombord – også midtsommers – vindtett ytterst og helst ull innerst…

  Håper sjøsyken går over! Har aldri selv vært plaget, men vet at den er lei – og utmattende. Lukten er jo bare et kapittel for seg!

  «Fullstendig ubrukelig», var Kjell Thorsens dom over en nabo som en gang seilte med Kjell til – var det ikke – Shetlandsøyene, tro?
  Da hadde han hengt over rekka i mange dager…
  Stakkar! Og ikke annen trøst å få enn kjeft – om enn i spøkefull tone!

  Jeg fortalte om vår Konge og Sira…
  Morsomt og flott prestasjon av så gamle deltagere, i fight med all verdens moderne lettvekter-redskap. Lurer på om Harald unnet seg en blund underveis – og lot Kjell Arne ta en turn ved rorkulten.
  «Sie fahren ja wie ein Dampfer, Herr Anker», sa Keiser Wilhelm da Johan Anker med sin ROLLO slo den tyske 12-meter-klassen i Kiel i 1912.
  Som han hadde steam ombord, plukket Harald den ene motstanderen opp etter den andre i en lett vind mot Håya…

  Lydia, Carmen (med Aslaug som skipper, som jeg har kaldt Mario siden vi hadde vårt nokså harde møte med hverandre under regatta i Drøbaksundet for mer enn 10 år siden) og Erna Signe var rekkefølgen blandt Klassikerne – i Færder’n.
  Men alt dette vet dere vel. Og sannsynligvis lenge før jeg finner det frem på min langsomtgående «acer» (pga av sjåførens tempo /manglende kunnkaper!).

  Fortalte jeg om de to flotte Brude-jentene jeg kjørte i JAGUAREN i går? Med to homseflagg i grillen! Og en hel Gul Enke i baksetet…
  Tjoåhei – here we go!

  Zita’s kul på brystet vokser og kjennes ikke videre god ut. Men hun virker helt uanfektet og på alle måter nomal og livvat. Så vi ser det litt an – hva vi gjør.
  Marius og Camilla gikk en tur med henne i dag.
  Ny sjekk hos veterinæren i morgen. Men tror ikke han kan si så mye mer enn det vi selv finner ut/kjenner…
  At det er en kreft-spredning er nok ganske sikkert.
  Man sier jo at en hund, normalt blir ca 12 år gammel. Det blir Zita i november. Sånn er det bare…
  Jeg har (heldigvis) et relativt realistisk forhold til dette, men vet jo også at det blir frøktelig tomt når de er borte! En stund…

  Torsdag går HOLIDAY nytt (sitt annet) løp. Men møter sterke hester og må nok kline til om han skal klare en seier. Spennende!
  Are, treneren hadde to seirende hester siste torsdag – og vet tydeligvis hva han holder på med!
  Spørsmålet er om HOLIDAY forstår hva HAN skal…

  Hva har dere i kikkerten nå? Neste anløp?
  Jeg nevnte vel Molboerne, gjorde jeg ikke det?

  Hils og klem!

  Pappa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Ilddåp mot Anholt at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: