Friske grønnsaker og småøyliv

13. juni 2012 § 14 kommentarer

Tunø

Vi forelsket oss vel alle litt i denne øya allerede i det vi kom inn bak moloen – utrolig god stemning i den lille havna, fin ettermiddagssol og stillhet. Det skal vel også sies at det hjalp på karma’n om bord at vi har hatt toppseilaser først fra Anholt til Grenå, også fra Grenå og hit (ingen sjøsyke, ingen rabiate unger (eller mødre), bare hygge og fin (lite) vind!

 underveis med dansk søtbakst

 småmatroser gjør ikke bare ugang men begynner å gjøre nytte for seg!

 med Kardemommeby på øret og Samsø i kikkerten

Tunø er en liten øy sør i Kattegat (vestsiden av Samsø) hvor 120 mennesker lever en bilfri tilværelse på helårsbasis. Vi har sett bilder herfra i juli og er litt glade for at vi slipper å manøvrere rundt i havna her under de forholdene. Nå er det glissent ved bryggeanlegget, det er mest tyskere å se, bortsett fra en og annen danske eller svenske (det begynner å bli langt mellom de norske båtene).

Øya har hvite lange strender, og sand, stein og siv går litt lenger opp over til å bli frodige jorder og store gamle trær. Innover på øya ligger små sjarmerende hus langs den ene hovedveien, og vi har allerede drømt oss bort i en tilværelse her (litt lenger enn noen dager på besøk med båt). For å toppe det vaier danske flagg fra blomsterfylte hager med drivhus og hyggelige folk som hilser. Også er det kombo kirke og fyrtårn – litt artig!

Lykke er øl på brygga etter at tre barn er lagt! Men det blir jo fort litt for deilig, og desto mindre deilig når spetakkelet begynner igjen litt over 07.00 morgenen etter – men den får vi ta…

Her er det fine strender (men vi er blitt lit pysete og kaster oss ikke lenger uti 16 grader…), det er reker til å fange i fjæra, lekeplass, perfekt for barn på sykkel/sparkesykkel, friske lokale grønnsaker i selvbetjeningsbod, og hos kjøbmannen får vi Tunø-øl!

We love it!

 (Foto: Birk Borkhus)

§ 14 Responses to Friske grønnsaker og småøyliv

 • Hei Maria og resten! Ligger i min lille spækhugger «Liten» i Frognerkilen mens regnet plasker på dekk og leser om dere og tenker meg ut i den store verden! Gleder meg til å følge dere videre. God tur og tvi tvi! Nikolai.

 • Tessa sier:

  Borkhusene!!! (: HURRA! Så deilig å se dere igjen! Føler liksom at vi er med litt videre nedover danmarkskysten når jeg ser alle bildene.. Ser ut som dere har det fortreffelig! Og gutta har tatt hårsveisen ser jeg! Gleder meg til å se jentene som kommer etter? Blir litt bekymret når jeg hører dere pingler ut på 16 grader i vannet! Hmphprr..Nå må dere stramme dere opp! Tenk på celulittene..
  her vokser magen! Er nå akkurat over halveis. Vært på ultralyd, og alt så fint ut. herlig. Var i kragerø i Almas dåp forrige helg. . Deilig med litt båt igjen og god stemning på fest med Pjong og kapteinsfruas familie.. (: Nå er det bare beinhard jobbing i en ukes tid til, så blir det endelig litt ferie igjen. Kanskje vi kommer oss i dyreparken. Hils så mye til Birk og Billie! (:
  Amor!

 • Riktignok startet dere et par dager før oss – og vi kom til Skagen samtidig, men nå har dere rykket fra her vi ligger i Leangbukta med ny targa…. Bare vent – på tirsdag ??? setter vi seil igjen – og da akter vi innhente dete 😉 Slå av AIS ‘n hvis dere vil være trygge 😉

  • maria jo sier:

   Den targaen er sikkert feit, vi ønsker oss også noe til å ha alt stæsjet på akterdekk på, men vil nødig til Leangbukta for å få det gjort…:). Planen er å dra fra Fåborg til Ærøskøping/Marstal om et par dager, så videre til Holtenau til helgen hvor vi får gaster om bord til Kielerkanal-turen. Hva er planen deres? Regner med at det blir Kanariøyene på oss kanskje fra medio september, før vi seiler til Kapp Verde før Atlanterhavskryss.
   Vi sees – god vind!

   • Det siste er akkurat vår plan også, men vi ønsker å være på Cap Verde på en god værmelding innen 15. nov. Tenker også Kanariøyene medio sept, men nå sliter vi med å få liv i radaren og montering av lanterner før det går sydover igjen – på gjensyn!
    PS Samseiling til Cap Verde hadde vært ok 😉

  • maria jo sier:

   JA til samseiling Kanariøyene – Kapp Verde!

   • Da ser vi det an, men vi ønsker etter planen være der 15.nov – helst ei uke før. Vet det er tidlig, men vurderer å bruke Mads i Frivind for trygg seilas. Får mannskap på Cap Verde og setter kurs mot Brasil rett etterpå.
    Sløver nå i Skagen med å bytte hovedkort på PC (virker nå) Kulingvarsel nærmeste dager så vi drøyer kanskje et par dager til før vi beveger oss mot Fyn. Ute etter tips om hyggelige anløpssteder!
    Venter på oppdatering fra dere og har også sendt en SMS.

 • Gustav Dietrichson sier:

  Hei – Tunø både høres og ser forlokkende ut! Small is beatyful!
  Eller: Det er ikke størrelsen det kommer an på!

  Vi gleder oss veldig til å se dere om noen dager! Det gjør sikkert dere også! (å se oss om noen dager).

  Klem fra B&G – med KNS-flagg i riktig størrelse, forhåpentligvis – i bagasjen. Og reglementet…

  CU!

 • Per Nermo sier:

  Hvor går egentlig turen når dere kommer så langt sør at det ikke er mer saltvann å seile i ? (Når ser dere ev. saltvann igjen ? I Svartehavet ?)

 • inge slåen sier:

  Hei!
  Herlig å dra på reise «gjennom» dere, og Maria du skriver fine innlegg om gjengen din.
  Det er ikke mange som tar i vei på en slik tur med så små barn,men jeg tror dere takler dette bra.
  Vi kommer til å følge der spent rundt jorda, og kanskje kommer vi og besøker dere en plass.
  Håper dere har møtt sommeren, for her i Alvdal var det + 1 grad og snø nesten ned til bygda i dag. (14.06.12.)
  Hilsen onkel Inge og Eli

 • lisekarine sier:

  Det er virkelig artig å få være med på Borkhus-reisa, jeg føler meg prviligert. Til nå, danske sommeridyller, glade barn, øl og frisk bris. Vi ser fram til fortsettesen, dette er som å lese en god krim, og bildene er nydelige. Lykke til videre på reisa, kjør pent!

 • simen sier:

  høres bra ut ,følger med fra løkka og lærdal . sail awayyyy . kos dere .
  h snekkero

 • Lene sier:

  Hei kjære Maria og resten i den fine gjengen:-)

  Ser dere nyter gode dager, herlig! Gjør godt å se at det er så bra! Dere er tøffe alle i hopa!
  Det må være ekstra deilig når dere kommer til så nydelige steder som dette:-) Danmark er jo fantastisk!
  Her er det intet nytt, bare travle dager, og savn etter ferie. Det er gode travle dager altså, det hjelper:-)
  Gutta har begynt å spille golf i tillegg til fotball, så nå er det ingen dager med fri i heimen. Dritt spør du meg, jeg liker jo litt ro og kos hjemme:-)
  Kanskje jeg kommer etter dere;-)
  Mye å gjøre på jobb som vanlig i juni, sommerfest neste torsdag på Skjolden, det blir hyggelig! Therese er ryggoperert og på bedringen, var innom i dag, koselig å se henne igjen. Marianne er fortsatt litt sykemeldt, jeg har overtatt litt av hennes jobb, fint for alle det. Det blir godt for henne med ferie.
  Ellers har jeg blitt nesten venn med pappa’n din, fin mann! Snakket masse om turen deres og vingårder i Italia og Frankrike:-) Har invitert han tilbake på kaffe.
  Ta vare på hverandre, nyt gode dager, livet havet og kjærligheten!
  Glad i deg Maria! Klem

  • maria jo sier:

   Hei fine Lene!
   Så hyggelig å høre fra deg og litt om hvordan det går i Apeland-huset! Litt rart, for det det er jo veldig kjent, men likevel fjernt… Du må hilse til Therese og Marianne – de er flinke og tøffe! Også håper jeg du ikke sliter deg ut, men får litt hjemmekos og hygge også.
   Hører om fantastisk blid, hyggelig og spennende Lene fra pappa – der har du gjort inntrykk!
   Vi høres, kos dere på sommerfest – HILS!
   klem m

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Friske grønnsaker og småøyliv at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: