Siste bit av Skandinavia

10. juli 2012 § 5 kommentarer

Fredericia (LEGOland) – Fåborg – Ærøskøbing

Etter en eventyrlig dag i LEGOland skal i følge Billie alle ferger og båter hun får øye på nettopp til LEGOland – og vi tolker det som at dette for tiden er det eneste stedet man i følge en toåring bør dra til, og konkluderer med at det var verdt turen innom Fredericia, som ellers ikke har noe annet å by på enn bussen til Billund. Ære være fornøyelsesesparker med alt hva kids kan drømme om, og for foreldre: litt stress, dårlig matservering og altfor mye folk (men imponerende legobygging!)…

 En og to og tre indianere…

I Fåborg dukket mormor og morfar opp og store og små frydet seg! Birk og Billie hoppet opp og ned på brygga da de så dem komme mot båten med tralla full av gaver av alle slag. Og det var stor stas med så kjært overnattingsbesøk i forpiggen. Birk og morfar er utlært når det gjelder tørrdokk og rottebokser, og Billie er i syvende himmel etter en bag full av My Little Pony. Det ble en avskjed med smil og tårer da de dro – og litt tomt etterpå…

 Gledelig gjensyn med mormor og morfar!

 Morgenmat og kos

   Førstemann!

 Glad mormor og glad mikkel

Under oppholdet i Fåborg har vi også fått ordnet mye på båten og kjøpt en del utstyr (blant annet ny komfyr som ikke trenger triks og list for å holde flammen!), også har vi vasket båt og klær.

 Drømmekundene i båtutstyrsbutikken

En av dagene i Fåborg gikk med til full sykkelmekk + pimp på Birk og Billie sine sykler – feteste syklene på sjøen!

 selvvalgte farger på sprayboks

Siste tiden i Danmark har vi heldigvis turt å bli kjent med kjære Theis, vår alltid pålitelige gast under dekk som frigjør alle voksne hender og skaper glede og velvære for alle om bord (les: autopiloten). Takk Hans Petter for motivasjon til å trykke på knappen (vi har til nå utsatt å bruke den for vi trodde det var mer komplisert enn nettopp en knapp)!

 Theis styrer, far drikker kaffe

 sover eller smiler, mama er happy!

Mange dansker vi har møtt på vår vei har insistert på at vi må besøke Ærøskøbing, så der følte vi ikke at vi hadde noe annet å gjøre. Fin tur og nydelig men kort opphold i den lille syddanske kystbyen. Men vi har absolutt mye igjen å oppleve her (strender og smågater!)Etter en dag og to med mye vind stakk vi over til Kiel i fin vind, og ligger på vent ved innløpet til Nord Ostersee Kanal for å velkomme nye gaster fra Torshov om bord.

 Vi bytter dansk gjesteflagg med det tyske – til «rocketroll» for full hals!

 Mikkel matros til rors

En slags milepæl å være ferdig med Skandinavia, og Danmark har vært veldig trivelig!

 I Danmark er alle fiskebåter blå – har morfar lært oss

§ 5 Responses to Siste bit av Skandinavia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Siste bit av Skandinavia at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: