Biscaya ++

11. august 2012 § 1 kommentar

Brest – Portosin – Povoa de Vazim – Figuieira da Foz – Nazarè

 Gudbrand fikser

Etter noe som virket som ukesvis med motarbeidelse fra værgudenes side var avgjørelsen tatt. Maria og barna går av båten i Brest og flyr til Portugalkysten for å vente på Felice sammen med tre besteforeldre og Ida. Hadde ikke trodd det skulle bli noen løsning på turen, men det gjør at Birk, Billie og Mikkel slipper en transportetappe som fort kan bli lang i kjipt vær.
 hadet
Felice skal seiles over bukta av Christian og Gudbrand og Jo. Dette gjør at vi står friere til å gå under røffere forhold og vi kan og gå lenger enn til La Coruna som er der de aller fleste velger å lande etter overfarten.

Maria og unga tok TGV til Paris tidlig om morgenen den 23 juli. Gudbrand og Jo rydder, vasker, skifter filtre og fyller vann dagen lang før Christian Løken dukker opp på Gare de Brest sent på kvelden. En stor bøtte moules frites, en øl (til Gudbrands mor: han fikk bare cola) og så stakk vi ut rundt midnatt fra Brest.

Medstrøm de ti milene ut elva, stjerneklart, lite sjø og null vind møtte oss. Vaktplan med en liten overlapp i hver ende av vaktene og musikk på øra gjorde at det ikke var for ille å stå de fire timene bak rattet.
 Etter en lang natt!
Når dagen kom blåste det opp noe og vi hadde spinnakerskole med Christian, utrolig deilig dag, delfiner på baugen bading og spinnaker frem mot kvelden. Havet var veldig flatt med unntak av store lange slake atlanterhavsdønninger som rullet inn fra vest. Spridde genoa gjennom natta og så delfiner i morild som hvite torpedostriper komme rett mot oss.

 Sprellemann
Dagen etter var mye av det samme gitt. Testa ut satellittelefonen og Maria mente bestemt at de aldri kom til å gå av båten igjen!

 Sofaen?

 Arghh
I fire tiden på morgenen siste natta kom tåka tjukk ut fra det Spanske fastlandet. Vi hadde alt mellom 30 og 500 meter sikt. Nistirring fremover bakover og til sidene etter garn og fiskebåter. Heldigvis plukket radaren opp det meste, men ved en anledning var det en mørk fiskebåt som drev forbi 50 meter på vår babord side. Guffent!
 Svømmehud

 Tåke, og kaldt

 España
Vi så egentlig ikke noe land før vi kom godt inn i bukta mot byen vi skulle til, der letta det og Portosin tok imot med åpne armer etter ca 60 timer og ca 400 Nm.

 HAHA

Sliten, men veldig glad og ganske gira gjeng ut på livet. Fant dessverre ingen tattissjappe som kunne hjelpe Gudbrand… Mye god vin (Gudbrand grundig lei av cola etterhvert…), tapas og Paella utpå natta. Christian var vekk neste morgen, skulle gjerne hatt ham med lenger, men han er veldig forelska!


Gudbrand og Jo alene igjen. Oljeskift og motorservice før avgang til Povoa de Vazim neste morgen. 93 Nm og lang dag, så ca 80 til Figueiria de Foz og sjarmøretappe på rundt 30 inn til Nazare tredje dagen. Disse dagene var preget av vindstille og eller tåkete morgener, stor sjø bakfra og etterhvert mye vind og meget gode middager i havn. Vi var så mette.
 Fremme, hurra!
Skal innrømme at overgangen fra en sjel og en skjorte-livet til trebarnsfarlivet var ganske voldsom, men selvfølgelig veldig hyggelig å se alle og ganske deilig med noen netter i en seng som står stille.

§ One Response to Biscaya ++

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Biscaya ++ at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: