Fra kalde nord

3. desember 2012 § 5 kommentarer

Oslo – Mindelo

m_P1080785 m_P1080787

Vi er tilbake på båten etter ti dager i Norge. Det har vært trivelig å være sammen med familie og venner. Og fint å få vært sammen med pappa/morfar Gustav, som vi plutselig fikk vite at skal behandles for tykktarmkreft.
Det har vært hektiske dager med dobbeltbooking hver dag og masse hook ups i mørkt og surt november-vær. Kult å se dere alle sammen!

Det er fint å komme hjem til Felice, tilbake til livet vårt på tur.  Det var jo litt merkelig å være i Norge uten eget hjem og uten jobb og uten forpliktelser og rutiner… Det er jo her vi lever nå.

Nå er det båtfiks og forberedelser som gjelder, før vi starter på den store seilas – atlanterhavskryssing! Også har vår glade matros Erik kommet på plass i forpiggen – veldig fett! Det er ikke noe hvile her om bord selv for nyankomne gaster, det var bare å brette opp ermene og starte på oppgavene på den endeløse listen…

Det er handling, major motorsjekk, riggsjekk, vaske skroget under vann, fylle gasstank, fylle diesel, osv osv!

Handlingen har vært noe for seg selv forresten… Glad båt-crew fra tre båter ankommer stort lagerlokale, for å peke og bestille ut i fra varesortimentet som var plassert på enorme hyller bak en disk. Ikke en vare kunne kjøpes i kvantum under 12 stk og heldigvis hadde Emil med seg kikkert, så vi kunne se pris og HVA det faktisk var som stod der høyt oppe i en hylle… !Det gjorde det heller ikke lettere at han som ekspederte oss ikke snakket engelsk. Utrolig nok fikk vi det til, til tross for at de ikke tok kort (så det ble taxi til minibank for å ta ut 130 000 escudos = 13 000 euro!) ,og en time og to (eller tre) senere kjørte vi til marinaen på planet til to fullastede pick uper. For eksempel fikk vi med oss 900 liter vann i 5 liters dunker…! På brygga ble det en hissig logistikkrunde og fordeling av varer – bra jobba!

Vi er klare og planen var å dra i går, men været tillot det ikke med 35 knops vind og 40 knop i kastene, pluss 4-5 meters bølger fra nord… Kjip når alt er klart og vi var innstilt på det, men ikke noe å gjøre med. Vi ser an været fremover og forhåpentlig kommer i vi avgårde en av de nærmeste dagene. Masse kjente og hyggelige folk i havna her, så ikke noe å klage på!

Og hipp hipp hurra for deilige lille Ida som kom til verden i går – velkommen til denne spennende og rare verden, og grattis til Nina, Ole og Kasper! Love herfra!

§ 5 Responses to Fra kalde nord

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Fra kalde nord at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: