Be strong – flex

15. januar 2013 § 2 kommentarer

Boat boys…

m_P1110072

Her i Carib møter vi noe som er nytt for oss – boat boys! Det er unge menn i hjemmebygde og selvmalte trebåter, med gamle og skikkelig svære påhengere (det er de klassiske 80- og 90-talls Yamaha påhengerne som gjelder)! Mye clutchdog og annet moro som kan gå i stykker. Fant og en Yamaha gravhaug bak søpla i Clifton, Perry, her skulle du ha vært!

De møter oss når vi nærmer oss havner, og prøver å prakke på oss alt fra bøye eller ankringsplass til fisk, baguetter, laundry service, is, drikkevarer, klær, musikk, osv (til sinnsyke priser!). De er stort sett hyggelige og fine rastakiser, og stikker etter en prat og når de skjønner at vi ikke vil ha noe.

Poenget er båtene deres, som er mellom 14 og 30 fot, bygget i fnner og ser ut som speedbåter fra 80-tallet, stort sett malt i rastafargene – de er rå!
Og det blir bare enda bedre med navnene (For å være i business så må de male firmanavnet sitt på siden av båten.)Disse er skrevet med store bokstaver på sidene:
Harmony III, Don’t Worry 5, Ocean panic, Mr. Faboulous – Jean claude positive vibes, Friendshipside yacht services, Blessing, Blue sky, African pride, Jah is my pilot, Why Worry, high life, Ocean blessing, Sea truth, higher level osv osv
Og selvfølgelig Nina: No fear!

Boat boys’ene lever ihvertfall av å kjøre rundt og friste med alt man trenger og ikke trenger (eller ihvertfall  ikke har råd til!) – og vi lar oss friste… Og det har blakket oss en gang og to… Vi leverte for eksempel skittentøyet til rastaman i båten «Trails and Tribulations» på Union Island (vaskeriet var lagt ned) og da han kom tilbake med fire poser rent tøy og skulle ha 200 EC$ (= 400 kr) per pose, trodde vi han kødda… Vi fikk det ned til 150 EC$ per pose, men følte oss robba likevel! Og ja! vi skulle ha spurt om prisen først… Marcus mener det er turens joke.
Men det var ikke så ille som da våre venner i Supermolli leverte klesvasken sin på Bequia og fikk den tilbake tørketromlet med parfyme og brettet, men uvasket (og det oppdaget de etter at altfor mye penger var betalt og de forlengst var dratt videre!)

Vi synes den beste er «Be strong – flex» fra Bequia (har dessverre ikke noe bilde av den…), med en ganske funny historie bak navnet. Fyren som eier båten  er en skikkelig hissig type og en av hans gesjefter er hummerfiske. Men veldig ofte er teinene hans tomme og han er sikker på at det er yachtiser (folk i seilbåt på langtur) som stjeler hummeren fra han. Dette gjør han selvfølgelig fly forbanna, men for å deale med det så har han kalt båten sin for Be strong – flex – at han må klare å være sterk og fleksibel i stedenfor å hisse seg opp over hummertyveri (om noen faktisk bøffer hummer fra han, eller om han bare ikke har noe fiskelykke, sier ikke historien noe om…)!

m_P1100515

 

m_P1100538

 

m_P1110487 Nina – love!

 

 

§ 2 Responses to Be strong – flex

  • lisekarine sier:

    HA – HA – moro… Jeg likte den med uvasket parfymert og nybretta tøy!! Det var jo helt fantastisk!! OG dyrt atpåtil. Hva de får seg til – vi er så dumme som går fem på, men har kanskje noe å lære der…. Naive godtroend Normenn. Hørt den før??

  • Kalle sier:

    Den bästa boat boyen vi sett är en som hade 2x300HP motorer och den hette «No stress» 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Be strong – flex at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: