Byliv på Grenada

22. januar 2013 § 3 kommentarer

Grenada, St. George

m_P1110463

Fra en øde øy kommer vi til Grenada, som blir vår siste av de øst-karibiske øyene. Vi seiler så langt inn vi kommer, og det er laaangt inn i havna, vi føler nesten vi ligger for anker INNI byen! Her er det null vind, blikkstille og helt sinnsykt varmt. Legger oss rett bak Supermolli, litt oppå en moringsbøye som ser ut som den ikke er i bruk. Ettersom det ikke er noe vind, ligger alle båtene og snurrer rundt, og på et tidspukt trodde jeg at jeg rett og slett kunne gå om bord i Supermolli. Da er det ut med fenderne… Senere på kvelden får vi beskjed fra en hyggelig lokal kis om at vi ligger på et område kun for locals og at vi må flytte oss. Dagen etter legger vi oss derfor på utsiden, der går det faktisk an å puste (og bade!).

Det er masse spennende å se her; stort frukt- og grønnsaksmarked, et utrolig utvalg i alle «variety stores», musikksjapper, trevirkeutsalg, fiskebrygge, turistfeller av alle slag («rum-xxx») og småsjapper med altmulig! På fiske-/industrikaia her ligger gamle ferger som er kjøpt fra Norge, og vi kan tydelig se navn som Melfjord –  Bodø som er malt over på skroget. Rart, så langt hjemmefra!

Vi får tak i alt vi trenger (og ikke trenger!) til båten i en utrolig velutstyrt chandlery («Island Water World») Farlig farlig. Det var ikke langt unna at de faktisk hadde alt vi trenger til å få solcellepanel opp å gå i Felice, men det funket dessverre ikke. Får bli i Cartagena…

Det er bygget et vanvittig fancy marinaanlegg i en del av havna her, men vi prioriterer å få kjøpt noen nye bikinier til mama, og legger havneavgiftpengene i bikinipotten (var ikke forberedt på at alle bikiniene mine ville svinne hen i sol og saltvann SÅ fort…). Etter timer på leting etter en helt streit bikini (som ikke er i neonfarger og som er noe mer enn en den minste tanga du har sett) i byen her, er eneste alternativ håndsydde designerbikinier i en av sjappene inne på marinaområdet… Vi går for tre av dem (well spent money)…! En annen ting marinaen har er svømmebasseng. Det er jo som en lekeplass for kidsa, og som bamseklubb for foreldrene deres dagen etter Jo sin bursdagsfeiring! Der møtte vi også Linn og mann på båten «All-Linn» fra Bergen, veldig hyggelige folk!

En del av byen her er sterkt preget av at det kommer to cruiseskip hit daglig. Dermed fylles gatene opp med en horde av høylytte, solbrente, feite og ekstremt stylet men lite elegante amerikanere. Vi vil nødig forveksles med dem, og har vurdert å henge ungenes redningsvester på vognen når vi går i byen, bare for å poengtere at vi er på egen båt…!

m_P1110430 På vei inn i indre havn

m_P1110461 og ned på andre siden…

m_P1110455

m_P1110459

m_P1110470

m_P1110482

m_P1110536 Noen timer i luksus

m_P1110530 Noe annet enn å ha jolla surret på dekk…

m_P1110195 Klatrer`n I

m_P1110520 Klatrer`n II

m_P1110523 Jo 35 år (kaffe og regnbue – hva mer kan man ønske seg?)!

m_P1110490

m_P1110442 Reggae-land

m_P1110451

m_P1110471

m_P1110444

m_P1110511 Dykker på ankeret

m_P1110547 Chabby chic…

m_P1110584

m_P1110348 På vei til Grenada

m_P1110327

m_P1110323

m_P1110295 Attitude continues…

m_P1110320

m_P1110390

m_P1110367

§ 3 Responses to Byliv på Grenada

 • Gustav Dietrichson sier:

  Takk for frodig hilsen, jævla taterflokk! Tror jeg i dag går og kjøper meg en flaske miljø- og stemningsskapende RHUM, for lettere å kunne leve meg inn i settingen! Men det kommer nok til å knipe litt med temperaturasossiasjonene!
  Ca meter sne på Støl’n i Tisleidalen, men ikke mer enn minus 5 (minus 30 for en uke siden): Mao ideelle skiforhold! Veldig trivelig – med nok god ved og «mykje lys og mykje varme» innomhus! As it should be! Men Bikini-valg var jo defintivt ikke 1. punkt på dagsordenen…-
  Bon Voyage! Morfar/Gustav/Pappa
  Birk, Billie og Mikkel: COLOURIST kommer gallopperende til dere med engelsk jockey på ryggen, via Hamburg! Holiday koser seg med gulrøtter i sin box på Øvrevoll! Når han ikke «går» i karusellen…

 • lisekarine sier:

  Og bar rumpe – Gratulerer med dagen Jo!!!!
  Vi vil ha flere bilder av Jo!! Med eller uten håndsydd bikini!!!!

 • Willy T. Koch sier:

  Hei Maria, Takk for fine oppdateringer, veldig gøy å lese! Drømmer meg vekk fra kulde og glatte veier og ødelagte styrestag til sol og bar overkropp.

  God tur videre!

  Mvh Willy

  Den 2. feb. 2013 kl. 01:43 skrev S/Y Felice :

  > >

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Byliv på Grenada at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: