Se oss i kanalen

30. mars 2013 § Legg igjen en kommentar

Colon, Panama

m_P1140518

Påskeaften entrer vi Panamakanalen!

Felice har vært jorden rundt før, men dette blir første gang hun går gjennom Panamakanalen. Nå har vi dealet med agenter og har papirene i orden, vi har fikset ekstra «fendere» (bildekk) og tau, og vi har matplanen klar for servering til advisoren, som er en slags kanal-los som skal være ombord på alle båter og guide dem gjennom slusene. Også skal vi ha med oss fire glade line handlere, som også er krevet ved transitt.

Det er ganske strikte regler for hvordan en transitt skal gjennomføres, og en av reglene er at hver lystbåt skal ha fire line handlere ombord i tillegg til kaptein og advisor. Våre line handlere er noen skandinaviske kompiser, norske Elisabeth og Per fra «Oda», og svenske Olof fra «Miss My», pluss Dylan som har vært med på nærmere 20 transitter (han er 16 år og sønnen til Greg som fikset kjøleskapet og solcellene våre) – trivelig gjeng! Det blir ankring og overnatting i Galtun Lake, som er en innsjø mellom de to slusepunktene i kanalen.

Det som er litt funny er at det er webkamera ved Miraflores Locks, som er de siste slusene før Stillehavsiden. Så for de som vil se bilder av oss i det vi går gjennom er det bare å følge med (se link under). Vi regner med å gå gjennom Miraflores Locks på kvelden mellom 19.00 og 20.00 (norsk tid) søndag (1. påskedag).

Stillehavet neste!

Link til webkamera: www.pancanal.com/eng/photo/camera-java.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Se oss i kanalen at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: