Full fart mot Galapagos!

20. april 2013 § 1 kommentar

Dag 6: Stillehavet, snart ekvatorkryssing, to døgn fra Galapagos

m_P1160214 Galapagos-flagg!

Stemningen ombord har vært litt laber de siste to dagene ettersom all vind vi har sett noe til har kommet rett forfra eller uteblitt totalt. I dag våknet vi til gladmelding fra meteorologen vår (Mats, Frivind.no) som blant annet skrev: «Da ser det gradvis ut til å bli bedre vindretning mot Galapagos.« Endelig! Nå blåser det behagelige 15 knop rett inn fra babord og vi seiler jevnt med fulle seil i 7 knop, rett mot målet vårt Isla Isabel og den lille byen Villamil på sørsiden av øya.

Pannekakefest i cocpit etter en prøvelse av en dobbel stekepannesession i byssa i god krenging. Vi hadde med en stokk med 50 bananer fra Panama som hang på akterdekk, men den har på mystisk vis forsvunnet overbord i løpet av sist natt, så ingen bananfyll i pannekakene.
Ellers er det ingen trafikk her, har fortsatt ikke sett en eneste båt på nesten en uke. Vi så to fly i natt, men ellers kun noen ensomme havfugler og delfinflokker som følger oss.

Vi opplever Stillehavet som mer rolig enn Atlanterhavet, etter en ukes tid her. Det var alltid mye svell og sjelden stille på den andre siden av kanalen, og her i verdens største hav hadde vi nok forventet mer bølger. Dette er topp!

I går kveld sank temperaturen til 21,5 grader, skikkelig kaldt og vi måtte grave dypt i skapene for å finne superundertøy og lue frem til nattevakta. Temperaturen i vannet har og sunket fra 31,5 grader på Las Perlas til 25 grader her.(Ikke mye sympati hjemmefra for dette regner vi med, men for oss en brå overgang…). Og det er digg med en hood i cockpit på dagtid!

På Galapagos møter en av de varme ekvatorialstrømmene den kalde humboldtstrømmen. Derfor kan man nord på øygruppen bade i 30 graders vann, mens man i sør kan risikere temperaturer ned i 20 grader. Dette er også en av grunnene til det unike dyrelivet der (pingviner bl.a.)

Vi kommer til å krysse ekvator for første gang i løpet av kvelden/natta – en milepæl helt klart! Vi får se hva for festivitas vi klarer å pønske ut, men det må jo feires litt helt klart!

Ellers gleder vi oss til å sette beina på land igjen og sove hele netter. Siden dette var den første lengre turen med kun oss ombord, var vi litt spente på hvordan det skulle fungere. Det er god stemning, Mikkel er fornøyd og B+B har funnet roen. Det gjør at vi er sikre på at vi har valgt rett med kun oss ombord på kryssingen over til Marquesas!

m_P1160200 pizzafest

m_P1160181 vask før landkjenning

m_P1160130 verdens beste appelsiner!

m_P1160121

m_P1160116 friminutt – kaffe + blogg

m_P1160102 love

§ One Response to Full fart mot Galapagos!

  • Gerd Slåen sier:

    Dere er en fin gjeng,følger med dere.Her er det endelig vår, men ennå kalde netter, så drivhuset venter en stund til.
    Lykke til med kryssing av ekvator store og små tøffinger.
    Klem bestemor,bestefar,Smilla, Orea,småhønene og Gåsevåse i vårstemning

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Full fart mot Galapagos! at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: