Setter seil!

10. mai 2013 § 6 kommentarer

Dag 1: Galapagos – Marquesas

m_P1170374

Etter å ha jobbet som gale hele dagen i går, begynte vi først utpå ettermiddagen å se muligheten for etterhvert å lette ankeret.   Billie og Birk var noen timer hos svenske-crewet på Miss My, så vi hadde faktisk litt arbeidsro også… Men det var fortsatt en del på listen over ting å gjøre før avreise, så etter et lynraskt familieråd innledet av en super-ide fra Jo, bestemte vi oss for å få oss en rolig ettermiddag /kveld her i Puerto Villamil, pluss en full natts søvn (siste på rundt tre uker!) og en sløy morgen og frokost i dag – så vi utsatte avreisen en dag, herlig!

Da kunne vi roe ned og det ble det toppstemning ombord. Alle smilte og Maha Papou (med sønnene Enoha 5 og Timoe 9 år) kom på kaffe og pop corn-fest. Toppøyeblikket hadde vi da vi fra cockpit var vitne til Miss My-kaptein Olof vaske sin nakne kropp på sitt akterdekk (før deres avreise) – takk for det! Etterpå tok Maha Papou med seg Billie og Birk på land for en godt innarbeidet ettermiddagsrutine med is og lekeplass, mens Jo stekte pannekaker, mama gjorde tusen ting på en gang og Mikkel sov. Det skal også nevnes at vi med Manu og Philipe fra samme båt satt oppe til langt på natt kvelden i forveien, så vi var nok litt seige og det var deilig å ikke stresse ut på havet – vi har jo ingenting å rekke! 17. mai skal feires ombord uansett, så en dag fra eller til spiller ingen rolle. Oda (dro onsdag) og Miss My (dro i dag) ligger ikke SÅ langt foran oss i løypa, så vi skal nok klare å ta dem igjen allikevel… Hi hi!

Denne siste kvelden her på Galapagos så vi første episode av en BBC-dokumentar i tre deler om Galapagos – helt rått, og fett å faktisk være her (anbefales selvfølgelig også til andre som befinner seg lenger nord…)! Birk og Billie satt musestille (tilhører sjeldenhetene!) med store øyne da de så vulkanutbrudd og dyrelivet her. Det er akkurat de samme dyrene vi ser hver dag fra båten eller inne på land, og det er vulkanen vi var på ridetur til! Fascinerende! På stranden her en dag satt jeg på en benk og ammet Mikkel ved siden av en sjøløve som lå og ammet babyen sin…

Og om vi var klare i går, så er vi ihvertfall klare NÅ!

(Og mamma: er det noe jeg aldri trodde jeg kom til å gjøre etter deg, så var det å vaske små plastposer for gjenbruk. Men i går hang det ti småposer til tørk i vinden her gitt… Det er noe med frukten, treet og stammen! klem)

§ 6 Responses to Setter seil!

 • Gustav Dietrichson sier:

  Hei! Høres ut som dere har både vær og vind MED dere! Kan jo komme godt med etter som dere skal litt lenger enn til Sandspollen!
  Men grensesprengning foregår også på land: Skiforeningen har nå en 361 meter lang wire oppspent i Holmenkollbakken, som gjør det mulig å føle suget hopperne utsetter seg selv for. Frivillig! Høydeforskjell fra topp til bunn: 107,5 meter. Jeg kommer ikke til å trekke kølapp!
  Bon Voyage!
  Morfar/Gustav/Pappa

 • lisekarine sier:

  Det varmer vår hjerter å lese dette. Galapagos er et under på jordkula. Og det med at dere har all verdens tid. Roe ned, det er ingenting som skal rekkes. Hvor vidunderlig…. Lykke til videre, håper vindene er på deres side, og bølgene er lange. Vi andre går og legger siste strøk før båten skal på vannet, og vasker noen plastposer. Det er naturvern det! GJENBRUK!! – fortsett med det. Mora vår kunne mye om akkurat det. Ikke mye søppel i posen fra den kanten. Rent hav – ren luft – ren jord. Hurra for mora!! Kast loss og lykke på reisa!!

 • Linn H sier:

  God tur videre :0) Klem

 • Kari røhrl sier:

  Hei Birk, Billy og Mikkel! «.Jeg håper dere har det fint når dere reiser over Stillehavet. Ser dere fisker må dere ta bilder. Vær forsiktig hvis dere ser haier, de har suuuperstore tenner! og om dere ser en stingray, må dere skrive til oss! Det kan være pappahaier i stillehavet. hjelp! Ikke seil i ring, kjør i riktig retning! Kanskje ser dere hvaler, de er suuuuuperstore! Har dere nok mat? Har dere sett slanger i havet? og på land? Jeg håper dere har en lykkelig reise! Hilsen Maximilian og Alexander:)
  Pappa og mamma hilser også!! Vi savner dere;)

 • Thomas sier:

  Herlig! God tur over! Morsomt å lese oppdateringer mens dere er ute på havet også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Setter seil! at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: