Dag 15 – Trusetur

25. mai 2013 § 1 kommentar

Stillehavet, mot Marquesas

Posisjon 25.05.13 04.00 UTC: S 8.41.060 W 128.38.800
Vi har gått 160 nautiske mil siste døgnet, det er 20 mil mindre enn hittil på turen. Farten nå er mellom 7 og 8 knop. Har lagt om kursen i dag til 249, vi går nå rett på sydspissen av Fatu Hiva (i Thor Heyerdahl’s fotspor, hvis man kan si det på havet?).

Vi voksne har hatt et par tøffe dager nå, og sliter litt med å finne tilbake til topphumøret og seilergleden fra første delen av kryssingen, selv om vi virkelig prøver. Vet ikke om vi kan eller skal skylde på sjøen, eller om det er en kombo av det og at vi har vært på havet og tettpakket i denne båten så lenge som vi har… To uker ER lang tid og det er slitsomt med så små barn. Vi har kontakt med noen andre båter rundt oss som gjør samme kryssingen som oss. Og de har hatt noen nedturer de også, med eller uten barn, så det er vel mer det å være på havet i en liten båt uke etter uke som trigger, enn alderen på crewet om bord. Vi nådde litt bunnen i går ettersom alle minus Maria hadde litt feber og forkjølelse, ingen av oss voksne sov noe natten før, rullingen var verre enn noen gang og kaffekopper og middagstallerkener fløy overalt i bysse og cockpit. Vi snakket mye om forventninger, fremtid og hva vi gleder oss til å gjøre når vi kommer hjem – og fikk en grei natts søvn i natt.

Det er intenst, og det kommer til å være ekstremt tilfredsstillende å slippe ankeret!

Det som gjelder nå er å finne på smarte og morsomme aktiviteter de fire, fem dagene som er igjen (mest for oss voksne). Kidsa virker uanfektet, de leker og spreller og sloss som før. Tenk å kunne leve NÅ som barn gjør, uten å tenke på for eksempel hvor man kunne ha vært…!

I dag laget vi nedtellingskalender med fem fargerike lapper for de dagene som er igjen. Den henger midt i taket i salongen. Det er illustrerende for antall dager som er igjen, og det er veldig tilfredsstillende å rive ned dagens lapp på kvelden! Apropos kalender, så har vi kjørt i gang NrK’s Jul i Svingen (julekalender som gikk som Barne-TV i desember) mens vi seiler. B+B elsker det, og skal innrømme at det er stemningsfylt for oss store også.

I morgen skal vi begynne på appelsinene, som nå alle er modne. De er litt sure, men i miks med noe sukker blir det deilig limonade. Har ellers igjen ananas, tomater, paprika, gulrot, vårløk, løk, poteter og lime – det er bra etter over to uker utpå! Fra i dag av har vi også pålagt oss selv obligatorisk kakebaking hver dag til vi er i land, det er velfortjent.

Det virker også som sjøen er på vei ned, endelig. Føler vi har sagt det hver dag nå i en uke… I følge Frivind-Mads skal passatvinden kollapse på søndag, så det blir nok motor de siste par dagene til vi er inne.

Billie og Birk var oppe i cockpit før legging og så den nydelige månen (full i morgen), stjernehimmelen («godnatt, Zita») og hvordan månen skinner i havet (gullglitter, ifølge Billie) – og bølgesuset i bakgrunnen. Det må jo være en ganske fin slutt på dagen!?

Nå har vi akkurat satt butterfly med genoa (75% rullet ut) og storseil med to rev, kidsa sover og det er deilig å bare kunne sitte i fred og pusle med sitt.

Etter over to uker på havet har vi alle individuelt landet på at den mest komfortable bekledningen er kun truse. Så det er jo bare å se dere for oss, en sliten aktiv gjeng midt på havet i bare trusa (Mikkel i bleie, da)! (Og til Victoria og eventuelt andre som ikke klarer ordet på t: bytt det ut med underbukse).

Ny dag i morgen, nye muligheter!
Love

§ One Response to Dag 15 – Trusetur

  • Per Nermo sier:

    Forsto jeg det rett: 3-4 dager igjen til dere er over Stillehavet ? Imponerende, og det må være DEILIG å nå land !

    Her på Østlandet er det en varm god helg etter alt regnet, riktig sommerlig.

    Spent på å høre rapport fra første landkjenning, Var det Tonga dere sa ?

    Hilsen Per m/ alle damene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Dag 15 – Trusetur at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: