Trommer og dans på Hiva Oa

30. juni 2013 § 2 kommentarer

Atuona, Hiva Oa, Marquesas (2. gang)

m_P1200057

Nå har vi vært enda en handle-/fiksetur i Atuona på Hiva Oa, og nå er kjøleskap og tanker fulle igjen. Etter en drøy måned i Marquesas seiler vi mot øygruppen Tuamotus, som ligger lenger sydvest i Fransk Polynesia i morgen.

Salsa ligger også her og i går fikk vi med oss åpningen av Heiva-festivalen, en feiring som foregår i hele Fransk Polynesia i store deler av juli. Det var dans og lek for kidsa og vi fikk smake på lokal mat fra et langbord pyntet til randen av velkjente sydhavsblomster. Festivalen er kjent for den polynesiske dansen og musikken, der kvinnene driver med ekstrem rumperisting med bare mager, til fantastisk trommerytmer og nydelig tradisjonell polynesisk sang. I det vi skulle gå hjemover hørte vi trommer fra en stor idrettshall der det viste seg at de lokale øvde seg på nettopp dette, og vi fikk en utrolig oppvisning! Trommer som rakk de muskuløse trommeslagerne til brystet (oppreist!) og jenter som ristet som vi aldri har sett før. Masse positiv energi og fantastiske inntrykk – fett! Kult å få oppleve polynesisk kultur og lokalsamfunnet så nært.

Det har vært litt vær i det siste med vind opp mot 40 knop, så vi har ventet litt med å dra. Nå ser det bedre ut og vi er klare for tre til fem dager for seil igjen. Det er 500 nautiske mil til vårt neste mål som er atollen Ahe, en av de nordligste av Tuamotus-øyene. For å kunne se korallrevet, som er under vann, og innløpet til revet må vi time ankomsten med dagslys (vi trenger å ha solen i ryggen). I tillegg skal man gå inn i perioden rundt lavvann, for å unngå for mye strøm i det nokså smale innløpet. Det blir spennende – har aldri vært på en atoll før!

Atollparadis – her kommer vi!

m_P1200047

m_P1200054

m_P1200063

m_P1200097

m_P1200100

m_P1200087

m_P1200041 Salsa-Andreas og Birk etter lek i gjørma (det viste seg å være olje da kveldsvasken stod for tur…)

m_P1200034

m_P1200031 …hemp!

m_P1200024 Vakkert på Hiva Oa også!

m_P1200020 Det beste jeg vet, biler og påhengere (+ møkk)!

m_P1200019

m_P1200011

m_P1190976

m_P1190972

m_P1190969

m_P1190963

m_P1190957 Erika, Andreas, Mikkel og Birk

§ 2 Responses to Trommer og dans på Hiva Oa

  • Lise Brustad sier:

    Herlige sydhav, skulle gjerne hørt lyden av trommene ogå, men takk for en rad med fine bilder! Deilige friske unger, og dere ser så flotte og sterke ut. God tur videre til nye opplevelser!!

  • arnhild utheim sier:

    Fantastisk å lese, god og sikker tur videre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Trommer og dans på Hiva Oa at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: