Perler, regn og lek på Ahe

7. juli 2013 § 1 kommentar

Ahe, Archipel des Tuamotu

m_P1200385

Det ble fem dager på lille sjarmerende Ahe. Bad og snorkling i turkisklart vann (til tross for en del regn…) og fin stemning i den bittelille landsbyen med liv og røre i gatene. Her, som i mange andre av Tuamotus atoller, dyrkes det svarte perler. Perler av høy kvalitet selges til Tahiti, mens resten gjerne selges eller byttes bort lokalt. Vi ble hanket inn av en av atollens mange transvestitter, som aller helst vil ha alkohol i bytte mot sine black pearls. Alkohol selges ikke på øya her, og blir ansett som et destruktivt onde i disse små samfunnene (som andre steder!). Derfor fant vi frem alt annet vi tenkte kunne egne seg i bytte, så nå er vi et kamera, kikkert og sjal fattigere – men black pearls, det har vi! Det «hun» aller helst ville ha var Gudbrand sine Ray Bans, og mente «hun» trengte briller i den skarpe solen. Jo påpekte at «hun» jo kunne bruke solbrillene «hun» brukte som hårbøyle, for Gudbrand ville gjerne beholde sine, «hun» ristet bare på hodet, men brillene er fortsatt om bord.

De siste to nettene i Ahe ble vi tatt godt imot i “Marina Lady Emily”, i det vi la oss longside den danske 90-fots båten i påvente av uvær og økende vind. Den danske storfamilien la seg inn ved kaia der supply-båten legger til to ganger i måneden for å levere mat, bygningsartikler og alt annet den lille atollen trenger. Vi hadde viklet ankerkjettingen vår godt inn i en kjetting som perlefarmene festes i, og måtte uansett ankre om etter at Jo hadde vært nede med dykkerutstyr for å vikle oss ut av det. Ettersom det var meldt opp mot 30 knops vind kommende natt, ville vi ikke teste holdet på ny ankring på det uværet og det var fristende å takke ja til marina med høyt standard…

Om bord på «Marina Lady Emily» kunne det dansktalende personalet nemlig tilby det meste: dykkekompressor, varmtvannsdusj, restaurant og bar med alle rettigheter, barne-kino og pass, øl og prat på far, laundry, meteorologisk tjeneste og sosial avkobling. Det eneste negative var fare for at kakerlakker hoppet om bord til Felice og trøtte foreldre på morgenen (vi tar ikke selvkritikk for sene kvelder…) – det har vært fine dager, hyggelige og interessante samtaler og det er godt å dele opplevelser og hverdagsproblemer med noen i samme situasjon!

Ellers har det vært noen heftige jobbedager, blant annet er løpende rigg sjekket og snudd, skroget er vasket for gule flekker og vi har hatt full gjennomgang og opptelling i matlageret, samt rengjøring der det er lagret. Vi innser at det er enkelte ting på boks som vi kanskje var litt vel ivrige på under innkjøpsrundene våre, så det er flere på øya her som har fått en god porsjon av Felice-proviant. Det er fint å gi det bort her midt uti havet, hvor tilgangen på mat ikke er den beste. Som takk fra en av de lokale, ble Gudbrand litt senere tilbudt en slurk rødsprit, men stod pent over…

Hver ettermiddag har det vært fult liv på brygga i det alle øyas barn og unge hopper og stuper og bader fra kaia i ettermiddagssolen – latter, lek og glede! Birk ser på med store øyne og tør nesten å hive seg uti med dem…

m_P1200673 Ahe

m_P1200396

m_P1200670 Feiteste skuta!

m_P1200665 Fra masten til Lady Emily

m_P1200648 Jolla brukes også som badekar etter hissig regn!

m_P1200629 Her kommer jeg!

m_P1200624

m_P1200609

m_P1200597 Hovedgata

m_P1200584

m_P1200575 Ryddemesteren…

m_P1200562 Regnvær på vei mot oss

m_P1200543

m_P1200528

m_P1200475 love!

m_P1200472

m_P1200463

m_P1200451

m_P1200419 Ettermiddagsbad med locals

m_P1200343 Dansk jollekaos og storfamilieliv – t/t Lady Emily

m_P1200353 Jobbetid – vask av cockpit og puter

m_GOPR1624 «Lille» Felice longside Lady Emily!

§ One Response to Perler, regn og lek på Ahe

  • Gustav Dietrichson sier:

    For en idyll og for en velkomponert salat! Jeg finner ikke ord! (det sier ikke lite!)
    Enjoy!
    Morfar/Gustav/Pappa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Perler, regn og lek på Ahe at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: