Fri på Felice

1. oktober 2013 § 2 kommentarer

Niue – Tonga

Etter enda en runde med customs som nektet det nye mannskapet vårt å forlate landet i går, kunne vi til slutt slippe bøya og seile fra øya Niue med lovlig mannskap om bord! I tre uker har hele det norske mannskapet fra Blue Marblevært holdt i «husarrest» i landet av lokale myndigheter, i frykt for at de skulle forlate landet og etterlate seg vraket av båten, som drev på revet etter at moringen røk. (Se http://www.nrk.no/verden/stillehavsdraumen-enda-med-forlis-1.11242415 eller www.bluemarble.no for mer om forliset).

Den norske gjengen (som er etterlevninger av «Svanhild»-crewet som seilte jorda rundt på 80-tallet), er nå fri men båtløse etter å ha vært skibbrudne og i husarrest den siste tiden. De fleste av dem har hoppet om bord i vennebåter og er på vei til Tonga, for å fortsette reisen litt på land og litt til sjøs. Vi har Erlend, Blue Marble`s gamle kaptein, og kjæresten Loviza om bord på turen fra Niue og til Vavau Group i Tonga.

Siste seilasen vår, fra Selskapsøyene til Niue var skikkelig rullete og vi var mer enn happy da vi kunne gå i land etter seks dager på havet. Turen til Tonga er bare en fjerdedel av den distansen, så den er bare på rundt to døgn.

Nå har vi kun en natt igjen og det har vært rene kaffi fahrt’en (som våre venner i Supermolli ville ha sagt): 10-15 knops medvind, lite sjø og spinnakerseilas med bra fart dag og natt! Helt til spinnakeren revnet (igjen!) i en overraskende og hissig  squall utpå ettermiddagen i dag… Skitt! Men etter at den var berget var vi igjen på kaffi fahrt. Det er forresten ikke bare hyggelig, men også veldig behagelig å ha ekstra folk om bord. Det betyr for eksempel at vi er flere å dele nattevaktene med, Erlend går lett med på å lese ikke bare en Donald-historie før Birk og Billie skal sove, og Luiza blir velvillig med på en runde barne-Yatsi (til tross for sjøsyke!) og i mellomtiden kan Jo og mama gjøre noe annet – det er en luksus!

I dag dro vi opp en 11 kilos mahi mahi (gullmakrell), bare et par minutter etter at vi slang ut snøret. Det var jubel over at sashimi-lunsj var i boks i det vi halte den store fisken om bord! Erlend gjorde en helteinnsats med fileteringen, og en time etter at den uten aning svømte fritt rundt, var det FERSK fisk an mass på Felice – og alle kidsa spiser rå fisk, så lenge den er fisket selv! Mmmm…

Og akkurat nå står Erlend og Jo i byssa og lager fiskesuppe på noe av fisken (har fortsatt mengder i kjøleskapet til lunsj i morgen!). Herremåltid under stjernehimmelen med kids i seng. Mer luksus!

Vinden har dessverre sviktet oss, og vi går i sakte fart for motor, for ikke å komme frem for tidlig. Vi vil gå inn til verdens minste kongerike i dagslys. Der blir det gjenforening med resten av Blue Marble-gjengen (minus Mia, som blir igjen på Niue noen uker), Red Skye Night, Supermolli, Zoomax, Duende +++

Og i natt mister vi en hel dag… Vi kommer til å krysse datolinjen og dermed hopper vi rett fra SØNDAG 29. september til TIRSDAG 1. oktober. Så fra nå av er vi 12 timer foran dere der hjemme istedenfor 12 timer bak dere. Funny!

§ 2 Responses to Fri på Felice

 • Per Nermo sier:

  En av de skibbrudne er tydeligvis barn av Oddbjørn Hovland og Berit Kjeldsberg, som jeg kjenner fra studiedagene i Trondheim (på 70-tallet !). Verden er liten, selv om havet er stort ! (Obben var på ‘FK’ (tvilsom gjeng), mens jeg var på ‘Regi’, begge tekniske gjenger i Studentersamfundet på Elgesæter). Sørg for at Obben og Berit hilses fra ‘Kondis’ !
  Ellers er ‘Felix’ nettopp kommet hjem fra Kragerø til Oslo med ny 17Hk Volvo Penta, og her er det høstferie !
  Mange gode hilsner til dere ‘på en palmeøy i Stillehavet’ !

  Hilsen Minda, Ella, Ragna & Per.

 • Nina sier:

  Og her hjemme skjer det og spennende ting, vi har kjøpt nytt kjøleskap og jeg har klart å begynne å trene… Dere kan få se det nye kjøleskapet når dere kommer hjem igjen assa hi hi ho. Love u, ta vare på dere. Maria jeg savnet deg på paristuren! Neste år! Kyss

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Fri på Felice at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: