Hadet Oslo!

7. mai 2012 § 8 kommentarer

Første etappe: Oslo – Kragerø

Så kom endelig dagen vi har gledet oss til, vært spent på og ønsket oss – vi kunne sette seil og dra avgårde.

Det er en uke siden vi slapp fortøyningene på Lysaker og satte kursen sydover. Første stopp var Solvik marina for å fylle diesel og spise is, før vi seilte videre mot Dønvika og Kragerø, med overnatting i Son og Stavern. For en drømmeseilas! Vi har hatt medvind og strålende sol hele veien sydover – fulle seil, godt humør og fantastisk natur!
Martin og Andrea (Marias storebror og niese) var med på første etappe – veldig hyggelig og bra med ekstra mannskap. Med tre små matroser som ikke gjør noe særlig nytte for seg enda har vi absolutt nok å drive med i tillegg til seil- og båtmanøvrering… Heldigvis liker Birk og Billie livet om bord (de krangler fortsatt litt om redningsvest, men det blir nok fort en naturlig del av hverdagen). Og Mikkel sover godt til sjøens vugging (selv med litt vondt i magen).
De siste par ukene har vært hektiske med å få klar båten og alt som skal med, pluss ordne alt det praktiske; vi har hatt full gjennomgang av det elektriske og motor, alle gjennomføringer er byttet eller fjernet, utstyr og eiendeler er om bord, hyller i barnehagen er tømt, det siste flyttelasset pakket, det er mat i kjøleskapet, og alt det som enda ikke er montert opp eller installert skal opp og gå nå de neste par ukene. Må innrømme at listene våre ikke akkurat er blitt kortere, heller lenger… Og det har gått opp for oss at listen over ting som skal fikses eller gjøres nok vil følge oss på turen. Men vi er klare, og det nødvendige og viktigste er nå på plass.
Nå ligger vi ved brygga på Dønvika i Kragerø (hos Gerd, moren til Jo, og mannen hennes Tor) og blir her til over 17. mai. Vi skal «bo oss inn» og jobbe på båten. Livet om bord funker bra, båten er romslig og hyggelig, og vi trives i vårt nye hjem. Men vi er også de første til å innrømme at det er en ny tilværelse og noen dager er bedre enn andre, vi er tross alt ikke vant til å være sammen absolutt hele tiden og det tar sikkert litt tid før vi finner roen… Men, etter at unga er i seng (ikke alltid uten hyl og skrik) og et glass vin eller to – god karma!
Jo er i full sving med å få montert opp en ny DuoGen, som skal forsyne oss med strøm (vind- og vannkraft), servisere ankervinsj, feste redningsflåte, montere to nye toaletter og ta noen dager med generell riggsjekk og lazyjack opphenging. Ellers har vi montert seilmaker symaskinen og syr blant annet lebrett for å tette portene i rekka (som ellers har nett hele veien rundt). Vi skal også installere SkyFile mot satelittelefon og pc, så vi også er på nett på havet. Andre ting kan vente til late dager langs danskekysten eller lenger syd…
Det er en god følelse å være underveis. Men vi var nok ikke helt forberedt på hvor tøff avskjeden ville bli; med familie, venner, barnehage og med det livet vi er vant til. Og det var en rar men likevel en tilfreds følelse å slippe fortøyningen og å vinke til de på brygga. «Hadet Oslo!» ropte Birk fra rekka.
Nå begynner eventyret…!

§ 8 Responses to Hadet Oslo!

 • Kaptein Bjarne sier:

  Hvordan går det med dere ? Hvor langt har skuta kommet

 • kjersti sier:

  God tur;) klemmer fra Leon og Kjersti

 • Marius sier:

  Fortsatt god tur!!
  Glad i dere. 🙂
  Klem fra Marius

 • Jan-Erik sier:

  Hei, Vi gleder oss til å følge dere på ferden rundt i verden. Kanskje kommer vi etter. Vi lar oss inspirere av dere og andre seilere. Følger bl.a http://www.bluewatersailing.no som nå er på Galapagos.
  Skal hilse så mye til Billie fra vår Mikkel. Hun er savnet i barnehagen,
  mvh Mikkel, Runa og Jan-Erik

 • ninavinje sier:

  Flott å høre at dere er kommet godt avgårde! God tur videre vi følger spent med på eventyret. En ekstra hilsen til Birkern fra Even.

 • kari sier:

  «Vem kan segla för utan vind, vem kann ro utan åror, vem kan segla från vännen sin utan att fella tårar.»….Vi følger med på seilasen-solen skinner-Tenk hva dette trekløveret av nydelige små barn får oppleve! Livet ombord i båten med sine store helter; Mamma og pappa! Nyt hverandre og tiden! Stooooor klem Kari og gutta!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Hadet Oslo! at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: