Sommer og sydover

29. mai 2012 § 2 kommentarer

Kragerø – Grimstad – Kristiansand

Nå ligger vi i Kristiansand og nyter sol, sommer, Dyreparken og livet i havna (dusjen koster 30,- kr for 5 minutter). Sorts og sandaler er pakket ut og det er digg med lyse, varme kvelder i cocpit, noe det hittil har vært altfor kaldt til. Den største bekymringen så langt har vært en litt labil Webasto (dieselvarmer), som ikke helt har stått til forventningene. Forklaringen er kanskje overoppheting ettersom den har vært mye i bruk. MEN nå er ihvertfall sommeren her og Birk og Billie løper nakne rundt på brygga kun iført redningsvest og hov. Turen fra Kragerø gikk via Grimstad (med bestemor Gerd om bord som nannymatros). Derfra hadde vi en fin tur gjennom Blindleia – sola i ansiktet og vinden i ryggen (og fikk testet nerver da vi gikk under broen rett etter Lillesand som er på 19 meter (vi er ca. 18 meter høye)…

 Ut fra Dønvika

 Bestemor og Birk på fordekk

 På brygga i Grimstad

 Skipper + minste matros gjennom Blindleia

 Bading på akterdekk

Vi fikser de siste tingene som skal ombord og tenker grundig gjennom hva det er vi ikke får tak i utenfor Norge og som vi derfor må få om bord nå. Stort sett så importerer vi vel det aller meste av forbruksvarer her til lands, så det er ikke lange listen… (men en ekstra brunost, grovt mel, våtservietter uten parfyme og snus til mor må med!)

Vi innrømmer hjertelig at livet i båt (uten jobb, barnehage og andre aktiviteter som skiller oss alle i løpet av dagen) til tider er en prøvelse for små såvel som store. Vi er jo ikke vant til å bo på så liten plass, eller være sammen hele tiden dag ut og dag inn. Skal love at det blir små utfordringer når energien til en fireåring skal ut, sammen med sutringen til en toåring og skrikingen til en på to måneder, og at dette skal håndteres av en over snittet temperementsfull mama med for lite søvn som føler alle oppgaver er opp til henne… (visste ikke at støv samles så fort om bord på båt, og det hjelper ikke at vi begynner å legge merke til det på forskjellig tidspunkt…)! Heldigvis finner vi roen etter leggetid med gode dråper fra kartong i glasset.

I morgen mønstrer nytt mannskap på; gjengen fra Pipenhus i Sørkedalen: Tor Marius, Tessa og Indie (1,5 år) er ivrige etter å være med på den første havkryssingen fra Norge til Skagen (de mener det først er nå det virkelig starter). Det blir hyggelig og spennende med flere folk om bord!

Har en feeling av at nå er turen skikkelig i gang – vi er utenfor velkjent farvann og gleder oss til å gå sommeren i møte sydover i Europa. Første stopp er Skagen, med gode minner fra da Jo jobbet på Danish Yachts, videre skal vi ta livet med ro (som bare dansker kan) nedover den danske østkyst, og gleder oss til rolige dager og uker kanskje på Læsø, Anholt og i det Fynske øyhav (Birk lurer veldig på dette med røde pølser, og vi andre gleder oss til å leie danske landhandlersykler)!

So long Norge!

 Pysjparty i cocpit

 Mikkel nyter kveldssolen

 Kardemommeby!

 Kjører selv!

 Glad Billie

 Kveldskos (eller lite lysten på å sove, Mikkel…?)

§ 2 Responses to Sommer og sydover

  • kjersti sier:

    Godt å se dere koser dere med livet om bord;)koselig å følge med på reisen, så mange fine bilder!! så stor Mikkel har blitt da, like søt som de to andre.. Billie savnes veldig på Marihøna..Hils alle sammen;)klem

  • Linn Hagtvedt sier:

    Det var veldig koselig at vi rakk og hilse på dere i kveldssolen – søte mennesker ;o) Bon voyage-voyage.. til vi sees igjen et sted i verden!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Sommer og sydover at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: