Første havkryssing!

1. juni 2012 § 8 kommentarer

Kristiansand – Skagen

Da er vår første havkryssing (over Skagerrak) vel gjennomført – første halvdel av turen under ekstreme sommerforhold: ikke en sky på himmelen, blikkstille vann og lettkledd crew. Noe som selvfølgelig også betyr en snill seilas fra hjemland til utland.

 Morgenbad i Kristiansand før avgang (16,5 grader – oppfriskende)

Her er det nytt mannskap om bord: Tessa, Torra og Indie (snart 2 år) forlot Sørkedalen og Pipenhus for en uke som matroser på Felice. De mønstret på etter en lang kjøretur fra Oslo til Kristansand fredag i pinsehelgen.

 Gjengen fra Pipenhus mønstrer på i Kristiansand!

Etter en lay day i Kristiansand med bading, sol og indisk take away i cocpit, gikk vi fra Kristiansand 07.30 morgenen etter. I påvente av vind ble det motordur et lite stykke ut i fjorden, men endelig kom det litt vind og vi hadde håp om god bris over! Behagelig lens og til tider platt lens med 8-10 sekundmeters vind tok oss over, og vi kom inn i Skagen havn i mørket rundt 01.30.

Mikkel har lagt seg til en litt lei vane, han våkner i det vi kommer inn i en ny havn og må dermed assistere pappa med tillegging fra bæreselen før han får et sårt etterlengtet måltid til vi ligger fortøyd ved brygga. Sorry til dere i andre båter som ligger fredelig i havna, ikke meningen å bryte idyllen med Mikkel-sirene… Det ordner seg, han får endelig mat når vi ligger til kai og inntil det smiler vi pent for å berolige folk. Lurer på hvor lang tid det tar før han skjønner at han må sove litt lenger?

Det er god karma om bord, de nye matrosene er veldig happy med å være med på første havkryssing, og lærer ivrig pålestikk og å sette sjøbein (cocpit fungerer godt som lekegrind og Indie finner seg snart i å måtte bruke vest). Tror turen over funket fint for de minste også, det var høyt aktivitetsnivå, mange behov som måtte tilfredsstilles og tilløp til konflikter de første par timene, men så fant de roen og det ble så harmonisk som det kan bli med fire barn under 4 år om bord uten landkjenning. Utrolig hvor lenge en lekebåt på slep kan være spennende å følge med på… Ellers liker de å leke nede under dekk og holder ganske lenge på egenhånd, helt til vi ikke lenger kan ignorere høye skrik med «MIIIIN» og «NEEEEI». Da er det fint med høytlesning i cocpit, etter en heftig diskusjon om vesten må på eller ikke (og det må den!).

 Hvem var det som bæsjet på hodet til muldvarpen…?

 De to minste – Indie og Mikkel

Det er viktig å kose seg om bord og vi hadde herlig servering hele dagen, med kreolsk fiskesuppe i koppen til formiddags og feilsodd til kvelds, og en haug av mellommåltider imellom! Kidsa  ble lagt på vei over og sov godt (Birk og Billie i midtlugaren og Indie i forpiggen), tror de synes det er deilig å sove til båtens vugging og lyder. Og det gjør jo at vi kunne nyte kveldsro for fulle seil i solnedgangen, mens vi ser land og etterhvert kan begynne å lete etter nordmerket på Skagens rev.

Dejlige Danmark – her kommer vi!

 Tessa disker opp med kveldsmat – spirer for alle penga til sultent crew!

 To kiser i solnedgang

§ 8 Responses to Første havkryssing!

 • Otilia sier:

  Thank you for sharing your info. I really appreciate your efforts and I will be waiting
  for your next write ups thank you once again.

 • When someone writes an post he/she maintains the image of a user in his/her mind that how a user can understand it.
  Therefore that’s why this piece of writing is perfect.
  Thanks!

 • google sier:

  Very great post. I just stumbled upon your blog and wanted to mention that I have really loved surfing around your weblog posts.
  After all I will be subscribing for your rss feed and I’m hoping you write once more soon!

 • Free Spirit sier:

  Free Spirit over! Herlig å følge dere, og få en forsmak på hva som venter oss. Vi venter fortsatt på riggen, ny avreisedato, slutten av neste uke. Koser oss stort i båten, men kan snart ikke vente til «take off». Dere kan snart følge oss på vår blogg: freespirit76.blogspot.com(coming up soon)God vind videre, vi følger dere. Free Spirit over og ut(-:

 • Gerd Slåen sier:

  Godt å kunne følge med dere alle på ferden..kos dere på Anholt.Klem fra bestemor,bestefar Smilla Orea og alle småhønene

 • Helle sier:

  Vi så etter dere fra Widerøes Dash 8, både på vei til og fra Køben 🙂 Følger spent med videre! Klemmer Å&H&T

 • pernermo sier:

  Kjempefine skildringer av framdrift og havkrysning. Vi gleder oss over å kunne følge med ! Hilsen Per og Ragna

 • Gustav Dietrichson sier:

  Høres jo ut som reinspikka idyll på alle måter og på alle plan, dette!
  Viktig med en god start – bra for den gode tone i orkesteret!
  Lykke til på neste etappe! Vi følger med!
  Pappa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Første havkryssing! at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: