Barnas Dønvika

16. mai 2012 § 6 kommentarer

Her kommer en liten hilsen fra Birk, Billie og Mikkel om hvordan livet i båten er! Sikkert noen små kompiser der hjemme som lurer på hva vi driver med nå når vi ikke er i barnehagen…

 B+B med Smilla

Nå er vi i Kragerø hos bestemor Gerd (moren til Jo) og bestefar Tor, og Dønvika er drømmestedet for barn! Her er det alltid noe morsomt å finne på; enten nede på stranden eller brygga (yndlingsaktiviteter er krabbefiske, plukke snegler, bygge sandslott, kaste pinner i vannet, kaste sand eller vann til Smilla, kjøre jolla), eller oppe på jordet, i hønsegården eller i skogen rundt.

 Åse og Billie på krabbejakt

 Theo og Birk med fiskesnører

Da vi kom hit stod bestemor og bestefar og Smilla og vinket med flagg på fjellet – det var stas å komme hit igjen! Og vi hadde et horn som vi blåste i. De første dagene var det skikkelig godt og varmt og alle kidsa badet (IKKE så godt og varmt…)!
Båten er fin og stor og vi har eget rom med køyeseng (øverste køye står tom fordi vi sover fotendes i nederste køye). Båten gynger fint i sjøen og det er mange fine lyder som vi ikke hadde hjemme (skulle tro det var søvndyssende, men Billie er fortsatt ikke så glad i å legge seg…). Hver morgen løper vi opp i huset til bestemor og bestefar og spiser frokost med dem (før støynivået blir for høyt og vi må ut og leke), det er veldig fint for de er oppe tidlig!

 B+B+M

 Kaos med bestefar

Det er jo litt rart å ikke skulle i barnehagen hver dag, eller være sammen med andre som vi pleier å leke med hjemme, men her er det også alltid noen å leke med! Det er fetter Theo (6) og kusiner Åse (3) og Ida (12), eller andre kids på øya eller i Kragerø. Pluss verdens snilleste hund Smilla som alltid er med barna å leke eller passer på mens de sover, det er pusen Orea som er glad i å kose og godtar alt (inkludert å bli båret rundt av 2-åringer) og bestemors frittgående høner som det er stas å løpe etter (også er det akkurat kommet en bitteliten kylling også, som vi stolt bærer rundt på)!

 Den lille kyllingen er bare noen timer gammel!

Ellers er det mange viktige ting å hjelpe til med; hver morgen trenger bestemor hjelp til å se til hønene og til å ta inn egg (ikke alle kommer hele i hus, men…). Og i drivhuset hennes er det alltid masse å gjøre; nå har vi plantet og sådd urter, grønnsaker og salat, også må det vannes. Bestefar har en firehjuling og det er veldig kult å sitte på når han klipper gresset (ihvertfall en stund, så blir det litt kjedelig å sitte der i bråket…). Enda mer stas er det når han kjører med oss gjennom skogen til kafèen (Skåtøy Kafè og galleri) for å kjøpe is!

 I hønsegården med Smilla

 Sår gulrøtter med bestemor!

 Gutta klipper gresset

Også har vi fått en egen jobb som er å øse jolla vår når det har regnet, så vi har hvert vårt øsekar!

Forrige uke var vi en hel gjeng som dro på tur til Jomfruland (den ytterste øya i skjærgården her). Der syklet vi til utsiden hvor det bare er rullesteiner, og stekte pannekaker, spiste tomatsuppe og drakk kakao. Også er det to fyrtårn der, Det ene er gammelt og ikke i bruk og det gikk vi opp alle trappene i, helt til toppen hvor vi så langt langt avgårde (veldig mange trapper og ganske slitsomt…). Det nye fyret er høyere og lyser når det blir mørkt, sånn at båtene kan se hvor de er. I den gamle eikeskogen var det massevis av hvitveis, men de er det ikke lov å plukke fordi det er fredet område (som betyr at man ikke skal røre noe som vokser eller lever i naturen).

 Sykkeltur på Jomfruland

 Sjekk hvitveisen!

Også er det skate rampe her (den bygget pappa og noen kompiser for noen år siden), så vi har vært på tur med jolla dit og skatet!

Vi er ganske mye i skogen og det er masse røde blåbær (mamma sier at de ikke er ferdige, men Birk mener disse er like gode som når de er blå…), også har vi vært å sett på bestemors hemmelige kantarellsteder og tellet skogssnegler. Fetter Theo har lært Birk å fange slever (små stålorm), men det har vært dårlig fangst hittil til tross for de utallige plastposene de har lagt ut (et triks de har lært av bestefar, uten å helt forstå konseptet med sorte plastposer i solsteken, for nå ligger det hvite plastposer med stein oppå rundt i hele området…).

 Ida og Andrea padler

 og Åse og Billie på padletur

I går var vi hos politiet for å få nye pass (også tok vi passbilder hos en fotograf som tar bilder og film fra fjernstyrt helikopter!). Politimannen var grei og vi ble ikke arrestert. Vi fikk faktisk låne en politikopp til drikke av. Politimannen måtte gå for han skulle kjøre politibåten sin (men vi fikk ikke være med selv om vi hadde veldig lyst…).

 Bollebaking med tante Lina

Lille Mikkel har det bra, og det virker som mageproblemene har sluppet og det er deilig for han (og for oss)! Han sover godt og smiler og prater og sjarmerer folk han møter på sin vei. Også overøses han med kos og kjærlighet av sine stolte storesøsken. Det er til og med blitt litt voksentid på kvelden og det gjør at mamma og pappa smiler og er glade!

 Mikkel 2 måneder

 Se, jeg smiler!

I morgen er det 17. mai og vi skal gå i tog inne i Kragerø med fetter Theo. Også kommer mormor og morfar og feirer med oss, det blir fint å se dem igjen! Også får vi spise så mange is vi vil hele dagen, Birk mener han skal spise 18 is… På ettermiddagen er det leker for barna på Skåtøy sammen med kusine Åse. HIPP HIPP HURRA – ha en fin 17.mai alle sammen!

Klem fra Mikkel +Billie + Birk

 

  

§ 6 Responses to Barnas Dønvika

 • pernermo sier:

  Takk for hyggelige skildringer fra Dønvika. Når drar dere ut på bøljan bjå ‘for godt’ ? (Lurer på om Tor gruer seg eller gleder seg !) Hilsen Per

 • Wenche Hanset sier:

  Dere har bare kommet til Kragerø og så har dere allerede opplevd så masse! Dere er jammen flink til å ta vare på små øyeblikk!
  Ha en kjempefin 17.mai!
  Klem fra oss

 • Hei Birk, idag feiret vi 17. mai i barnehagen og vi savner deg masse. Veldig gøy å følge med på alt det spennende du gjør! Håpet du får en flott dag imorgen. Hilsen Henrik 🙂

 • Hei Birk, idag feiret vi 17. Mai i barnehagen og vi savnet deg. Det er veldig gøy å følge med på alt det spennende du gjør. Håpet du får en flott dag imorgen. Hilsen Henrik 🙂

 • Linn Hagtvedt sier:

  Så fint å se at dere koser dere – ikke at jeg noen gang var i tvil .. 🙂
  Ha en super duper 17. mai med alt som hører til – og så håper jeg vi ses neste helg! Stor klem fra alle oss

 • Mia Bussoli sier:

  Små skjønninger og store opplevelser 🙂 Det høres ut som om dere har det bra alle sammen. Ha en fin 17. mai og kos dere masse. Maria og Andrea snakker masse om reisen dere skal ut på og vi har veldig, veldig lyst til å bli mannskap et sted på veien.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Barnas Dønvika at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: