Vive la France!

14. juli 2012 § 2 kommentarer

Boulogne sur mer – Dieppe – Cherbourg

 Med fransk gjesteflagg og smil!

Så kunne vi heise det franske gjesteflagget med toppstemning om bord! Endelig kan vi gå bryggelangs med baguette under armen og hilse bonjour til alle vi møter. Stort lenger strekker ikke språket helt til, men vi kommer langt med å dytte Billie og Birk foran oss og smile sjarmerende når vi ikke skjønner hva som blir sagt.

 På ekte fransk vis – i Boulogne ved lavvann

Det er vanvittig med tidevannsforskjellen – 9 meter forskjell mellom høy- og lavvann på det meste. Det betyr at vi ligger langt under brygga ved lavvann og først ved høyvann kan vi se byen fra båten (veldig morsomme turer med fullastet vogn og hele gjengen opp og ned rampene fra bryggeanlegget…)!

 Egentlig i seng, men må bare se hvor vi er kommet…

Første franske havn var Boulogne – den stinket av kloakk og det var mye biltrafikk. Vi gikk videre til Dieppe, etter å ha fått baguetter, 20 croissanter og utrolig nok grovbrød vel om bord. I Dieppe smilte den franske sjarmerende atmosfære mot oss med småcafèer på gatehjørnene, stripete gensere, grønnsak- og fruktmarked gatelangs lørdag morgen (pluss at det er helt greit for foreldre å fike til barna sine – typisk fransk, men ikke greit!). Birk og Billie er vel inne i enkel fransk sjargong, og slenger ut bon jour og merci i tide og utide…

 På vei inn i havna i Dieppe

 ballerina (Andrea og Kristin – se!)+ sjørøvere til havs…

 Vi feirer Ulrika 40 år på stranden i Dieppe!

Fra Dieppe gikk vi en lang og fin ettermiddags- og nattseilas til Cherbourg. Vinden endret seg fra 10 m/s rett akter, til 15 m/s midt i baugen på kvelden/natten. Vårt alltis joviale og pålitelige nattcrew over dekk (Folker og Jo) holdt skuta som vanlig, og på morgenen var vi i havn. Det skal også nevnes at det sterke og standhaftige (og søte!) nattcrewet under dekk (Ulrika og Maria) også gjorde sin del og vel så det for at denne og de andre seilasenene var mulig!

Mannskapet vårt er reist hjem igjen og vi har ligget noen dager for litt fiksing. Takk alle fire for to fine uker, det har blitt noen lange etapper og mye sjøgang, men også veldig trivelige og fine dager – og hils alle naboer på Torshov!

 legoland underveis

 Folker har orden i myntene (for de som ikke ser det er det en filmrull merket med Euro)!

De siste dagene her i Cherbourg har vi blitt bedre kjent med Line og Emil, danskene på Cassiopeia som vi møtte i Scheveningen. Veldig trivelig folk som gjøre det samme som oss – mange fine tanker og det er godt å dele erfaringer og å se på rutevalg med!

 Cherbourg

I dag har den franske nasjonaldagen (14. juli) gått rolig for seg. Det er imidlertid full brygge, med masse båter, telt, boder, scene, aktiviteter og tivoli i anledning målgang i La Solitaire du Figaro (singelhandet regatta der de krysser Biscaya to ganger). Det er faktisk en jente fra Sandefjord som deltar, Kristin Sogne-Møller («Kristin for fulle seil»), men har ikke sett noe til henne…

Vi har vært på togstasjonen og møt Gudbrand som skal være med oss sydover, det er veldig hyggelig og god å ha en ekstra seiler om bord! Birk ble litt skuffet da han innså at Gudbrand ikke var en gutt som kom til å ligge på gulvet å bygge lego med han, men han kom fort over misforståelsen og begynte å rydde plass i overkøya på rommet til seg og Billie for at Gudbrand skulle sove der!

 Birk ved tørrdokken

Fransken går fortsatt litt tregt, men flyter bedre med smil og sjarme! De siste par dagene har vi begge fått oss en skikkelig sykkeltur og er kommet hjem svette og gåene etter timer på en mindre behagelig sammenleggbar sykkel. Jo var på sveise-mission og har fått sveiset litt på rattet. Turen til Maria ble ufrivillig mye lengre enn planlagt grunnet forstyrrelser på stedssansen (er det lov å skylde på bihulebetennelse…?).

 På vei til sveiseren

Vi liker Frankrike – selv om den nordlige delen av landet stort sett byr på 14 grader og regn (er glade for at vi ikke har sendt hjem alt ullsuperundertøyet enda!)…

§ 2 Responses to Vive la France!

 • willytk sier:

  Hei Maria,
  Følger spent med på oppdateringene fra turen deres og er litt misunnelig for alt dere opplever og alle menneskene dere treffer på deres vei. God tur videre!

  Vi kom akkurat hjem fra leid feriehus på Sør-Sjælland. Det har blitt dyresafari, Møns Klit med Danmarks lengste trapp på 497 trinn og BonBon land med morsomme karuseller og rides. På mandag og de neste to ukene begynner svigerfar og jeg å legge nytt gulv og bygge kjøkken. Blir bra det.

  God tur videre!

  Forresten, fikk du ordnet viderekoblingen? Sendte SMS om det…

  Mvh,
  Willy

 • lisekarine sier:

  Jøss – ALLEREDE!! Dette går da fort! Men da har dere sikkert medvind. Lykke til med Gudbrand ved roret! Lise

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Vive la France! at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: