Britisk sjarme på Guernsey

19. juli 2012 § 7 kommentarer

Guernsey

 

 

 

 En velfortjent is etter at vi kom i havn (vi måtte krite av is-mannen ettersom vi ikke hadde Guernsey-pund enda…)

Vi er kommet til Guernsey, etter en huskete tur fra Cherbourg. Denne etappen har hatt de heftigste strømforholdene vi har opplevd til nå, med to lokale og sterke strømmer (Raz Blanchard og The Race of Alderney).

Jo om Guernsey: britisk sjarme med et hint av Frankrike! Det har blitt noen dager her, vi venter på roligere vær for å gå til Brest (en etappe på rundt et døgn). Forsøkte å gå ut sammen med våre danske venner på Cassiopeia en morgen, men snudde  og gikk inn igjen da vi ble møtt av heftig sjø og 16 m/s utpå (mye heftigere enn det var meldt og som det virket inni havna). Det endte veldig godt med middagsfest for mannskap på begge båter om bord hos oss, og alle var glade for den kloke avgjørelsen!

Vi er glade for å ha fått Gudbrand om bord, veldig hyggelig og det er fint med ekstra hender. Og Birk og Billie synes det er stas med han! Vi passer godt på han; at han drikker nok vann og at han smører seg med solkrem, men ellers har han frie tøyler. Advarsel til mor: i dag gikk håret, så i kveld fryser han på hodet..!

 På besøk hos våre danske venner Line og Emil i Cassiopeia

 Birk tar skuta trygt ut fra havn i Cherbourg

 God sjø ved Kapp De La Hauge…

 Nytt gjesteflagg til topps!

 Liten kis i gresset

 Lavvann I

 Lavvann II

 Mikkel digger tomat!

§ 7 Responses to Britisk sjarme på Guernsey

 • Lene og Hans-Petter sier:

  Veldig hyggelig å høre fra gamle dama, Felice på tur. Det er ute på tur hun liker seg! Vi koser oss i Marieto, på sommerens deiligste dag på Käringöen. RS Christiania var i Duarnenez, litt lenger syd på mandag. Hils hvis dere ser dem. Lykke til videre på tur!
  Lene & HP

 • Gustav Dietrichson sier:

  Hei FELICIA-FOLKS!

  Takk for fine rapporter, hva såvel innhold som form angår! Forstår jo at Sjølivet, slik dere opplever det, har sine ups and downs. Men slik er jo også livet her – blant oss med vårt på det tørre.
  Godt å registrere at ett av ordtakene i glass&ramme på hytteveggen på Tjøme, tydeligvis også gjelder ombord i FELICE; «Det er ikke klog mand der ikke kan forandre mening».
  Eller Fjellvettregel nr ettellerannet: «Det er ingen skam å snu!»

  Det er fristende, i samme åndfulle stemning, å ta med denne; «It’s better to have raced and lost. Than never to have raced at all!»

  Rev i tide (= i havn)! Det kan være no’ træl utpå. Når du oppdager at du fører for mye seil…

  God Seilas videre! Letter sjøsyketrykket? Det påstås at det pleier å gå over. Med tiden til hjelp. Plaster bak øret er formodentlig forsøkt?

  Klem til alle Små og Store fra – Gustav

  (som i dag skal hente nesten ny CITROEN C5. Min kjære, gamle Hverdagsgamp passerte dessverre punktet mellom lønnsomhet og det motsatte etter 195.000 km)

 • Johan Chr Falchenberg sier:

  Hei! Utrolig artig å følge med på deres ferd! Man skulle vært 15 år yngre og klint til! Dere er tøffe! Men kanskje om 15 år når vi har fått hodet over vann igjen og føler utferdstrangen… Men inntil da får vi seile Rollo trygt fra havn til havn på sørlandet eller svenskekysten. Vi ligger nå like syd for Grimstad og kose oss i den norske sommeren som ikke er like varm som vi hadde håpet.
  God tur videre!
  Hilsen Rollo!

 • Thomas & Susann sier:

  Ligger landfast på Nakholmen, hørte nettop på Vreeswijk’s Felicia adjø. Passer godt for vår del, og Ivi ble litt trist… Det høres ut som om dere har det topp, og tar vare på vår kjære dame. Herlig å lese bloggen deres! Måtte le av autopilot angsten… Vi har måttet leie oss båt i Hellas i sommer, ikke så dumt det heller, men 2 uker… Ha det fint videre! Plutselig kommer vi på inspeksjon…

  • maria jo sier:

   Hei! Neste gang dere vurderer å leie båt må dere jo heller komme om bord her – kan friste med etapper fra Portugal og til Madeira eller Kanariøyene (La Graciosa) de nærmeste par månedene. Love Felice

  • maria jo sier:

   og håper dere legger merke til at IKEA-krakken fortsatt er med…!

   • Thomas & Susann sier:

    Den la jeg faktisk merke til…og nå ble jeg sugen på mer seiling. Skal vurdere det, men bør kanskje holde meg litt på matta, har blitt mye i det siste, spesielt med Tikopia turen i juni. Den var heftig og fantastisk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Britisk sjarme på Guernsey at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: