To veier til Portugal…

25. juli 2012 § 8 kommentarer

Frankrike – Portugal

For Felice og mannskap er det blitt to veier over Biscaya. Etter uker med motvind og noen røffe legg fra Tyskland og ned den engelske kanal, Har vi innsett at vi nå faktisk er på transport-etapper med vind og vær mot oss, før vi endelig kommer oss til medvindsområder (starter på Portugalskysten). Vi bestemte oss for å få båten så fort og så smooth som mulig over Biscaya, en seilas som fort kan være kjip i dårlig vær. Derfor ble det landveien for mama, Birk, Billie og Mikkel (tog fra Brest til Paris og fly til Lisboa), mens Felice med Jo, Gudbrand og Christian seiler skuta over havet.

Det har jo (selvfølgelig) kommet et værskifte etter at flybilletter, hus og forterkninger i form av besteforeldre ble booket, så nå seiler gutta i fin medvind og null sjø utpå Biscaya mens delfinene danser rundt Felice. Og mama er alenemor på stranden i Nazare (Portugalskysten) – med veldig god hjelp fra bestemor Gerd, kusine Ida, mormor Britt og morfar Gustav! (Nå er det jo en gang sånn at Maria har puppene som Mikkel trenger og har seilt over Biscaya før, så det måtte bli den arbeidsfordelingen denne gangen).

Små og store i Nazare lever glade dager med strandliv, lek og sjømat på fat, og Birk og Billie storkoser seg med besteforeldre og kusine Ida (pluss at vi feirer nyfødt fetter foreløpig uten navn)!

God vind til Felice og gutta!

§ 8 Responses to To veier til Portugal…

 • langtur2012 sier:

  Vi er i hæla på dere – nå i Cherbourg

 • Mia Bussoli sier:

  Hei alle sammen, så morsomt det er å lese om alle deres opplevelser. Har fulgt nøye med men ikke vært så mye på nett i sommer. Deilig det altså 🙂
  Maria og Andrea syns det er veldig morsomt å se bilder av alle barna på seiltur og vi drømmer om å få til en tur til Kanariøyene i løpet av høsten. Hvor lenge og når skal dere være der egentlig?
  Med oss er alt bare bra, jeg var en uke på Levanzo utenfor Sicilia i begynnelsen av ferien og hadde det strålende:-) Var så to uker på Hesnesøya med barna og familien og det var også helt topp. I dag er jeg tilbake på jobb og det er litt tungt må sies;)))
  Ha det fint og god tur videre på ferden.
  Klem klem klem

  • maria jo sier:

   Hei vennen!
   Håper dere jentene har det fint, høres ut som en god ferie. Vi er på Kanariøyene fra midten av september og til midten av nov, mest sannsynlig. Kom kom, det hadde vært trivelig! En del andre som tenker det samme, så fint med litt planlegging i forhold til timing.
   Alltid kjipt å komme inn i hverdagen etter ferieliv, men høsten i Norge er jo deilig – jeg kommer til å savne løv på bakken og ullgenser og frisk luft og blåbær…!
   Du er flink, gode tanker herfra og klem til deg og jentene

   • Per Nermo sier:

    Snakker vi Kanariøyene som i Gran Canaria, eller Kanariøyene som i ‘en hvilken som helst annen av disse grusholmene’ ? Per.

   • maria jo sier:

    Ikke helt spikret hvilke havn(er) eller øyer vi vil legge oss ved, men drømmer om La Graciosa (bitteliten øy nord for Lanzarote) ihvertfall… Vil minst mulig til charter-kanari, men trenger også stor havn for fiks og bunkring.

 • Lene Darell sier:

  Nyt gode dager Maria! Det høres helt nydelig ut:-) Så koselig at du fikk dine ned, tenker det gjør godt for dere alle!
  Her leter vi febrilsk etter sommer og sol, tror ikke den kommer i år… Høsten blir vel fin dag, min favoritt!
  Stille på jobb denne uken, gutta mine er på Kreta med paps og har det fantastisk. En ferieuke igjen, da blir det Danmark noen dager sammen med gode venner:-)
  Ha det fint Mariamin! Hils og klem på pappa:-)
  Lots of love
  Lene

 • lisekarine sier:

  Heisann, der var dere i Portugal, med bestisene på plass. Det må jo være trygt og godt for onga at kjente og kjære dukker opp som overraskelser på spredte plasser rundt om i verden. Man kan nås hvorenn man vandrer. Ser på Nazaré på Google map, og ser en enorm sandstrand og en mengde hvite hus med røde tak. Ønsker dere medvind og laber bris på veien videre, med masse delfiner som viser vei! Hils kjente )) L+E

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading To veier til Portugal… at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: