Kontraster på St. Lucia

31. desember 2012 § 1 kommentar

St. Lucia (Suffrear, The Pitons og Jealousy Bay)

m_P1100253 The Pitons – der Supermann flyr!

Etter en rimelig rullete nattseilas fra Martinique, kommer vi inn til Suffrear på St. Lucia i fantastisk morgenlys og krystallklart vann. Byen holder på å våkne til liv og en gris tusler nede ved vannet på den sjabby siden av stranden. Noen fyrer opp et bål med plast som brensel (j… streit!) og røyken fra det trekker rett inn i en klesvask som henger utenfor nabohuset. Tett regnskog ligger som et teppe fra oppi fjellet og helt ned til byen og sjøen. Og her ligger vi i bukta der Supermann så legendarisk (ifølge brosjyren vi plukker opp) fløy mellom The Pitons, to kjente fjelltopper her på øya.

Jo, Billie og Birk skal fikse innsjekk til Grenadinene og blir kjørt inn til byen i en rosamalt lokal småbåt med en svær gammel Yamaha. (Billie er selvfølgelig mest opptatt av at båten er ROSA!). Suffrear er en liten, ganske sjabby og skikkelig reggae town full av søte jenter. Og etter en stund på politistasjonen (full av mygg) kommer de utover igjen med nye stempler i passene, nye myggstikk og vi går et par bukter sydover for å finne en strand.

I kontrast til Suffreare slipper vi ankeret i Jealousy Bay, som ligger rett under et av fjellene som utgjør The Pitons. Dette viser seg å være en high life beach resort på Sugar Beach og det er selvfølgelig masse å se på… (veldig fascinerende med rikinger…!). For oss ble det en fin ettermiddag med Piton øl i solnedgang på beachen. Birk synes det er stas med dykkermasken og vi ser Nemo-fisk og koraller!  Den ene lett båten på 23 fot til en av megayachtene med tre ganger 350 hester og baugpropell imponerte og. Kjekk!

Før vi seiler videre sydover den kvelden, sitter vi i cockpit og ser den tette skogen inne på øya bli mørkere og mørkere. Vinden som trekker gjennom den er litt kald, veldig fuktig og det lukter godt!

Fin nattseilas – neste mål er øya Bequia og det er en rå stjernehimmel full av stjerneskudd på vei ned dit!

m_P1100259 Morgenstund!

m_P1100263

m_P1100268 På vei inn til Suffrear

m_P1100276 I skyggen

m_P1100316 kler oss, men bare til låns…

m_P1100354 Solnedgang på Sugar Beach

m_P1100326 Farlig liten vannkriger!

m_P1100361 Familie-kaos! Love fra oss

§ One Response to Kontraster på St. Lucia

  • lisekarine sier:

    Ser lækkert og malerisk ut! Flotte bilder, vi her hjemme i sørpa får bare forestille oss hvordan det lukter, smaker og kjennes. God tur videre, vi venter spent :))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Kontraster på St. Lucia at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: