Smak av reggae på Bequia

4. januar 2013 § 3 kommentarer

Bequia, Admirality Bay

m_P1100489

Etter nattseilas fra St. Lucia kom vi inn til Bequia så tidlig på morgenen at vi fikk vekket de danske kompisene våre på Cassiopeia i det vi forsøkte å sette Billie og Birk ombord der, og de trodde noen hadde kræsjet i dem… Hyggelig å se igjen kjente, og de er det mange av her!

Noen timer etter oss kommer kjære Supermolli seilende inn i bukta, deres første stopp etter Atlanterhavskryssing, og det er tuting med horn og gledeshyl!
Supermolli + Felice = SANT! Fra nå av er det oss, vi har samme planer og små og store i begge båter trives GODT i hverandres selskap! Kidsa (de har Jaron som akurat fylte 5 år, og Lina som er 3,5 år) leker godt selv om de ikke snakker samme språk (men det er utrolig mange ord som er de samme på tysk og norsk, pluss at vi driver med enkel engelskundervisning på aktuelle ord og fraser), og vi voksne koser oss gløgg – det er viktig å ha noen å dele gleder og sorger med!

Det ble stor nyttårsfeiring på stranden med mange andre båter. Veldig trivelig lag med bål og lekende barn til langt på natt. Birk sluknet relativt tidlig, men våknet til liv igjen og fikk med seg rakettene. Billie derimot sluknet halv tolv etter vill dans med noen større jenter. Og Mikkel gjorde som vi ba han om og sov i vognen sin gjennom hele festen!  Jon sov godt hele kvelden i sanda helt til en full danske uheldigvis snubla i han, da var det over for Lunds.

Det er hyggelig å møte igjen folk vi har truffet før, her er store deler av den svenske yacht-mafiaen som vi ble kjent med på La Graciosa, pluss danskene i Vela og selvfølgelig Cassiopeia.

Vi prøver å gjøre minst mulig, og har fine dager på stranden. Birk og Jaron (Supermolli) ser vi bare bakodet, ryggen og rumpa på, der de svømmer rundt med dykkemaske dagen lang. Byen er liten og sjarmerende, med småhus malt i alle farger og med merkelig og morsom arkitektur. Kan slenge oss på anbefalinger av Max Pizza, som ligger rett ved første dinghy-brygge.

Det koster endel å leve her, det har vi blitt fortalt mang en gang, men herregud så ille kan det vel ikke være har vi tenkt… Men det er ganske drøyt, ett eple, en euro. Litt som å handle det ene eplet i plastkopp på seven eleven du vet. Bare at vi skal fylle opp nett og hyller med frukt og grønnsaker. Ikke skjønner vi hvordan de innfødte overlever. Men rom, det er billig.

Også endelig får vi øye på den norske båten Free Spirit som kommer inn i bukta. Vi hadde mye kontakt med Lars og Marianne (med barna Lilly på 5 og Noah på 2 år) før vi dro hjemmefra, men har enda ikke møttes på tur, så det var virkelig på tide og veldig hyggelig! Utrolig trivelig å være sammen med dere, og det var deilig å prate og dele erfaringer til langt på natt mens kidsa lekte og sov om hverandre. Håper vi sees igjen i Panama dere, lykke til!

Her fikk vi oss også en real reggaefest til tidlige morgentimer på en liten lokal bar (takk Ellen og Erik for barnevakt!) Deilig med surr og vas og øl og dansing sammen med Nikola, Marcus og Samuel(Supermolli). Dagen etter ble for alvor reddet da Billie og Birk var 8 timer om bord hos Line og Emil på Cassiopeia (dere er greie)! 

m_P1100441 Line og Emil kommer svømmende når vi kommer inn i havna

m_P1100456

m_P1100484 Mama har tatt håret skikkelig…

m_P1100540 Jon er glad gutt!

m_P1010165 Birk under vann!

m_P1010179 Jaron og Birk

m_P1010234 Supermolli + Felice

m_P1100404 Utfordring 2012: hopp!

m_P1010307 Bare bånn gass!

m_P1100562 Emil!

m_P1100550

m_P1100573 Free Spirit-Lilly!

m_P1100586 Snøhvit, heksa og prinsen…

m_P1100522 Eieren av baren vår…

m_P1100518 … og slagordet hans!

m_P1100534

m_P1100461

m_P1100500

§ 3 Responses to Smak av reggae på Bequia

  • lisekarine sier:

    3. bolken på 3 minutter. Nå er det bare å sette seg godt til rette og vente på 4. bolken. Send ivei, dette varmer i vinterkulda! Har du barbert skallen Maria! Tipper det er praktisk i sol og vind og salten hav. Pass på så øra ikke faller av!!

  • Linn sier:

    Så deilig å se bilder av dere i sol og varme, med palmesvai og bølgebrus!! Herlige – kos dere videre. Klem til dere alle fra Lier

  • Astri sier:

    Hei godt å høre fra dere! Deilig å se solbrune tryner i turkist hav;-) I sofienbergparken har vi hatt noen herlige snødager og ake, ake, ake er Almas yndlingsaktivitet. Takk for akebrettene!! Stor klem til alle fem. Klem astri, mag og alma

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Smak av reggae på Bequia at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: