Paradis i Saltwhistle Bay

6. januar 2013 § Legg igjen en kommentar

Mayreau, Saltwhistle Bay

m_P1100608

En favoritt! Fantastisk deilig og stille liten bukt i skikkelig Carib-style med kokospalmer hengende ut over stranden. Wow… Her er vi nesten alene på stranden – fin stemning og avslappende dager!

Det er faktiskt to bukter som går inn fra hver side av øya, bare med litt sand og kokospalmer mellom. Vi har lest at kokospalmene ble plantet av en fyr som het Coconut Johnny, som har plantet de aller fleste av kokospalmene i hele østlige Caribien (for å suge opp vann og gjøre det mer levelig uten så mye mygg).

m_P1100740 Det er maks lov med 15 båter på ankringsplassen her av gangen, eksklusivt…

Øya var opprinnelig eid av Eustace familien. De eide hele øya og hele Tobago Cays. Helt til godt oppi 70-åra ble det hele styrt som et slags føydalsamfunn hvor ingen eide sin egen tomt og hvor du måtte betale til Eustace’ne både det ene og det andre.
Helt på toppen av øya lå det en svær villa med 360 graders utsikt, vi spurte på spøk en lokal innbygger om det var ordførerens hus, noe det faktisk var, hun het selvfølgelig Madam Eustace og var øyas mest forhatte innbygger. Etter at regjeringen i St. Vincent og Grenadinene gjorde en avtale og kjøpte mye av landet fra Eustace’ne på 90-tallet, har de lokale fått kjøpe sine egne tomter, men de flotteste tomtene er fortsatt deres og hatet består.

m_P1100616 The Lunds

m_P1100717

Vi gikk de råbratte bakkene opp til byen en dag, der er det flott utsikt over hele Tobago Cays. Det var så varmt at vi endte opp med bare å gå gjennom det lille som viste seg å være byen, og ned igjen til stranden på andre siden (bading + øl). På vei hjem ble vi invitert inn i en barnehage vi gikk forbi, kanskje ikke så rart, vi var en gjeng med 6 barn fra fem år og nedover…! Vi pratet lenge med en hyggelig og bestemt bestyrer, mens Supermolli- og Felicebarna satte seg rett ned foran en TV og ble sittende hele besøket uten så mye som å se på en leke (underernært på barneTV og film – bra det)!

m_P1100736 Topptur

Det er masse konkylier her! Overalt ligger tomme skjell, som suser fra havet i ørene våre. Har også spist det på restaurant her i Carib, godt (lokalt heter retten Lambi, og vi bestilte den først fordi vi av en eller annen grunn trodde det måtte være lam…).

m_P1100691 Noe annet enn bading også

m_P1100696

Fine kvelder med bål og grilling på stranden (vet ikke helt hvem av de store eller de små gutta som er mest ivrige med bålet…?!) Nikola er rå på pinnebrød, og Jo dealer hummer og fisk med de lokale fiskerne. Det ble faktisk så dyrt at vi har valgt å se på det som økonomisk bidrag til de fattige fiskerne her (les: en form for veldedighet)…

m_P1100790 Dealing med boat boys

m_P1100767 Vedsanking

m_P1100775

m_P1100820 Pinnebrød!

Vi drar videre til Tobago Cays og tenker at dette er et sted å komme tilbake til en gang…

m_P1100626 The Lunds II

m_P1100633

m_P1100643 Boat mama x 2

m_P1100621 Felice nr. tre fra høyre

m_P1100734 Sveis…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Paradis i Saltwhistle Bay at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: