Første stopp i Carib!

30. desember 2012 § 1 kommentar

Martinique, Ste. Anne

m_P1100145

Her kommer livstegn fra oss og oppdatering fra Felice på de øst-karibiske øyer den siste måneden!

Digg med rolige og fine dager på stranden i Ste. Anne. Erik matros har gjenforening med familien på luksushotell (…?) og vi har noen dager med båten for oss selv før hele gjengen kommer ombord.

Også er det caribisk småbyliv i franske omgivelser, småhus i fantastiske farger på rekke og rad. Og vi fråtser i fransk vin, baguetter, oster og croissants! Men kan nok ikke bli her for lenge, for prisene er helt ville (trodde Norge var dyrt, dette er ikke langt unna)!

m_P1090726

m_P1100085

m_P1100132

Naboene våre er rundt 120 andre båter som også skal feire jul i bukta her. Vi var tidlig ute i år og kjøpte plastikkjuletre i en Chinese-shop i Mindelo og pyntet det i god tradisjon lille julaften. Trodde poenget med plastikk-tre var å slippe barnåler overalt, men dette drysser bittesmå grønne plastbiter som Mikkel bruker all sin tid på å forsøke å plukke opp (det ryker nok over bord om ikke mange dagene). Det har fått plass i en av vinsjene i cockpit og gjør seg veldig godt i vinden!

m_P1090897 GOD JUL!!! (bedre sent…)

m_P1090834

m_P1090845Juletre-pynting

Julaften uten altfor mye planer og forventninger, litt rart uten feiringen vi er vant til hjemmefra og litt deilig også. Pannekaker til frokost, Donald’s julefavoritter, gavedryss (takk til nissen som fant Felice og satte gavesekken på dekk, og takk til alle for hyggelige og gjennomtenkte gaver til oss med liten plass!), bad og lek på stranden sammen med Ellen, Erik og Jon 2 år (som nedgraderer fra hotell til båtliv), stor og veldig hyggelig julelunsj med gjengen på båten Rusalka fra Mexico (barn på 3,5 og litt over 1 år) – veldig fin gjeng! Julekvelden ble feiret med nissegrøt til kidsa og franske småretter til oss andre etter småmatrosenes leggetid. Alle happy!

m_P1090919 julaften


Det er lenge siden vi har vært på steder med strand uten bølger (Portugal), og er det en som er glad for det så er det Birk, som har vært skeptisk til selv ganske små bølger etter et par voldsomme møter med for store bølger…! Etter et par tre dager med dykkemaske i vannet her, så konstaterte han overrasket : «kroppen min bare flyter og flyter!» Og han svømmer! Det morsomme er at han bare kan svømme med hodet under vann, da ligger han stille i vannet og flyter mens han kikker ned på bunnen. Men det trengs litt mer trening med normal svømming med hodet over vann. Stolt gjeng her!

m_P1100089 BIRK SVØMMER!

Lillebror onkel Marius og Camilla dukket opp på bryllupsreise her på øya, det var veldig hyggelig med dere! Fint å sees igjen, og deilig med lek og formiddags-vin på stranden. Og herlig middag med SLOW-grillet hummer og solnedgang på caribisk chabby chik-restaurant på stranden! Birk, Billie og Mikkel lever fortsatt på rasjonene med kaviar og leverpostei som mormor sendte, takk!

m_P1100192 Onkel Marius og Camilla på besøk!

m_P1100203 Digg sted, barna leker og vi spiser!

m_P1100207

Må si at båtsjappene i Le Marin (rett over bukta for Ste. Anne) imponerte stort og vi fikk tak i stort sett alt på listen vår. De hadde til og med originalforing til Harken-beslaget for genovaskjøtet, som vi har forsøkt å mekke til selv (hvem skulle ha trodd det, Thomas?!).

Bortsett fra Eriks brutale møte med Martinique-myggen, med litt over 500 stikk på beina alene, og så hovne ankler (lår rett i skoa) som bare gamle damer kan få som en mystisk følge av giften eller noe, så er vi alle happy med Ste. Anne. Men vi er også ivrige etter det mer ekte karibiske, uten innslag av Frankrike. Vi har uansett stakket godt opp med franske viner!

m_P1090873 kokosmelk – veldig spennende, men ikke favoritt…

m_P1100040 Jon og Ellen er også om bord!

m_P1100019

m_P1100035 Prinsessekjolen (julegave fra mormor og morfar) er på uansett!

m_P1090743

m_P1100238

§ One Response to Første stopp i Carib!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Første stopp i Carib! at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: