Kaffeseilas til Aruba

26. januar 2013 § 3 kommentarer

Grenada – Aruba

For en start!

m_P1110587

Vi gjør mellom 7 og 9 knop med spinnaker i det vi drar fra Genada, med en av ABC-øyene som mål. God østlig vind, 15 til 20 knop – we love trade winds!

Første halve dag av turen ble det mer seiltrimming enn det vi gjorde over hele Atlanteren… Storseil opp, spinnaker opp to ganger (fuck up, så måtte ha den ned og opp igjen), spinnaker ned, genova ut, jibbe storen en gang og to, sette et rev, ut med rev, spri genova – butterfly og da er vi happy for natten! Og sånn stod seilene resten av den tre døgn lange turen.

Jo sa det så fint tidligere, det er akkurat som å sette seg på bussen, også kjører den oss de 500 nautiske milene dit vi skal. Så lenge seilene står!

Vi flyr avgårde! Gjør opp mot 13 knop på surfen i rundt 20 knops vind rett bakfra. Digg! Dette er skikkelig passatvind-forhold, sånne forhold som er å forvente under en Atlanterhavskryssing i november. For oss slo været litt feil over Atlanteren dessverre, og det ble en tøff tur. Dette derimot – silkeføre og lykke på havet! Kult å få oppleve skikkelig godt vær under en kryssing (har hatt litt uflaks til nå og tendens til enten for mye eller ingen vind…). Vi har ikke hatt en motortime underveis og snittfart på hele distansen har ligget på rundt 7 knop.

Kidsa leker, mama+kapteinen smiler og jubler om hverandre fordi vi får skrevet blogginnlegg og lest bøker også MENS småmatrosene er våkne!

Planen var å gå til Curacao, en tur på 420 nautiske. Men på grunn av høy fart og enda høyere stemning om bord, bestemte vi oss for å fortsette videre til Aruba, som er den siste av ABC-øyene (totalt 490 mil). Det gjør neste legg mot Colombia kortere, pluss at vi gjerne ville hit en tur uansett etter Curacao. Bra jobba!

«Kaffefahrt» kaller de det om bord i Supermolli – kaffeseilas, godt oversatt fra tysk til norsk! Yesss!

m_P1110650

m_P1110598

m_P1110682

m_P1110657

m_P1110666 Ronja + Birk

m_P1110621 Felice under the rainbow!

m_P1110717

m_P1110603

m_P1110731 Sjekk farten (øverst til venstre)!

§ 3 Responses to Kaffeseilas til Aruba

 • Gustav Dietrichson sier:

  Hei igjen! Ja, medvind er saken! STEADY SHE GOES!
  «Damevind», Nedoverbakke, nå også kalt «Kaffefahrt» tydeligvis – de to noe mindre diskriminerende enn det første – er behagelige greier. Defintivt!

  Mannskapet ombord på FELICE ser jo ikke direkte ulykkelige ut, heller da!
  Se opp for sjørøvere og andre røvere – og husk hva Radich-skipperen, Kjell Thorsen lærte oss: Skute og mannskap råtner i havn!

  Hejåhå, en flaske med rom!
  Morfar/Gustav/Pappa

 • lisekarine sier:

  Forresten – han der lille Mikkelungen er jo bare til å spise opp…. Han er bare blid han…. Er det mulig? Han stråler jo på hvert eneste bilde…. med bleie på… Nydelig!!

 • lisekarine sier:

  FANTASTISK!!!! VI ER MED! – MED VIND I HÅRET OG BLANKE ØYNE

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Kaffeseilas til Aruba at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: