Dag 8 – Liten båt i stor sjø

18. mai 2013 § 1 kommentar

Stillehavet, mot Marquesas
Posisjon 17.05.13, 14.00 UTC: S 5.42.6 W 108.28.3

Hurra for 17. mai og gratulerer med dagen! Vi hadde egentlig bestemt oss for å utsette hele 17. mai noen dager, i påvente av mindre sjø, mer komfortable forhold om bord og litt mer overskudd. Men dagen er jo dagen, så det ble 17. mai-frokost, 17. mai-sløyfer, småflagg, popcornfest og 17. mai-tog på dekk! I det toget var kommet så langt som det kan komme før vi måtte snu (i baugen), slo en bølge opp og to av tre deltakende barn begynte å gråte fordi de ble våte på finstasen. Humøret kom seg fort og det har vært toppstemning hele dagen. Festen ble avsluttet med disko og utagerende dans i salongen. HURRA – HURRA – HURRA!

Vi har fin passatvind på mellom 20 og 30 knop. Vi seiler med to rev i storseilet og en noe innrullet genoa (litt mer rullet inn på nattestid), og allikevel fosser vi avgårde. Snittfart siste tre døgn er 7,3 knop. De siste dagene har vi fått en rotete svell inn fra sør, med bølger på 3-4 meter. Det gjør alt litt tyngre om bord, og knokene hvite. Noen ganger, når jeg er på badet for å pusse tenner eller lager mat i byssa, har jeg følelsen av å være i en liten eske som en eller annen kis holder i hånden sin og rister litt på innimellom, bare på pur. Det gjelder det å puste rolig og tenke at det bare er to uker igjen (ha ha, det er til å knekke en stakkars hissig mama)!

I går hadde vi seilt en tredjedel av distansen (totalt rundt 3000 nautiske mil), og vi begynner å glede oss til halvveis-markering om en dag og to (vi seiler rundt 175 nautiske mil i døgnet). Utseilt distanse er nå ca. 1250 nautiske mil.

Det er bra at det går fremover! I går var en litt tung dag da den store sjøen begynte å ta seg opp. Heldigvis steg humøret og vi fikk ledd en hel del da Birk og Billie fant på en ny lek utpå dagen: de sitter i hver sin plastkasse (myntet på leker, dere kan jo gjette hvor alle lekene er…?!) på babord side på gulvet i salongen, og i det de største bølgene kommer så fyker de tvers over gulvet og ender på styrbord side. Det er det nærmeste en akebakke de kommer på en stund og det var lykke i skuta!

Stemningen sank dessverre betraktelig igjen da mama i et hektisk øyeblikk satte fra seg en nyåpnet melkekartong under kveldsmaten – og den selvfølgelig tok seg en tur… Visste ikke om jeg skulle grine eller klikke…

Det går opp og ned!

Vi ligger i et felt med fire andre båter som vi kjenner, og har daglig kontakt med de fleste av dem per mail, sat. phone eller VHF. Det er trivelig (spesielt takk til Per for humoristiske innslag i form av vitser, og hets av vår alfabet-lærings-aktivitet om bord her) og selvfølgelig også en trygghet å vite at det er andre rundt oss. Oda er 100 n.m. foran oss, Miss My er 8 n.m. foran oss, Medianoche er 10 n.m sør for oss og Macha er 20 n.m. sør for oss. I tillegg ligger Maha Papou et par dager etter oss, med kurs mot Gambier.

Good winds and safe sailing!

§ One Response to Dag 8 – Liten båt i stor sjø

 • Gustav Dietrichson sier:

  Hei Røvere! (Sjørøvere er de andre!) Størrbord eller babords halser, Maria? For dere ligger vel ikke og slår hele tiden?
  Takk for ellers eksakt vind/vær/seil/navaigsjonsinfo! Informativt og beroligende!
  Litt glad jeg ikke var i nærheten og derved unngikk Mamas vrede, da den melkekartongen la i vei på egen hånd! Men sånt går jo over…
  Lurt å holde seg ombord i slik sjø og med den farten, antagelig! Line&Vest!
  Dere er flinke! Og tålmodige!
  Klemmer til alle! Morfar/Gustav/Pappa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Dag 8 – Liten båt i stor sjø at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: