Tahuata – en sjelden skjønnhet

19. juni 2013 § 2 kommentarer

Hanamoenoa Bay, Tahuata, Marquesas

m_P1190467

For en bukt, for en strand, for et sted!

Rett før vi skulle gå inn i bukta Hanamoenoa på øya Tahuata, hvinte det i fiskesnella og etter en grei kamp kunne vi dra om bord en yellow fin tuna på over 7 kilo! En time etterpå spiste vi sashimi med Elisabeth og Per fra Oda i cockpit. DET er kortreist mat (og sinnsykt godt)!

Vi har hatt en liten uke her i denne herlige bukta og kommer igjen! Hanamoenoa-bukta har en av få sandstrender som finnes på Marquesas-øyene. Det turkise vannet, stranden og de grønne knausene på øya Tahuata gjør den utrolig vakker! Skikkelig scenery change fra dramatiske og rå Fatu Hiva. Bukta her er full av fiskeliv og vi har snorklet og dykket med fisker i alle farger og med Mantaray på opp til 2 meter brede! Skilpadder og delfiner svømmer også rundt her.

Birk har for alvor fått opp koken på svømmingen og nå svømmer han på dypet ute ved båten (nå også med hodet OVER vann)! Billie er glad i å kikke på småfisk i dykkemasken sin. Sikten er utrolig, sikkert 30 meter. Mikkel dypper vi med vest ute ved båten, og det eneste han vil på stranden er å løpe ut i bølgene!

Det har vært litt partyparadis også, med mye kjente i båter rundt oss. Blue Marble (8 livslystne unge som følger i «Svanhild’s» forspor) har ligget en båtlengde fra oss, og vi har hatt skiftordning om bord der med kidsa som har vært på Mias maleskole og hoppet på trampoline på dagtid og oss som har drukket øl der på kvelds- og nattestid (slitsomt, men veldig hyggelig og moro)!

Til tider lå vi fire norske båter her (Blue Marble, Oda, Yum yum og oss), og det er uvant for oss som nærmest ikke har sett nordmenn på turen fram til vi kom til Panama… Miss My, Perla Alba, Almankanter, Liward og flere har også vært naboer disse dagene. Birk og Gustav (Miss My) leker og har hatt noen toppdager, body board i bølgene på stranden har vært favoritt!

Et fantastisk sted vi håper vi får mer av etter noen nødvendigheter på Hiva Oa  (innsjekk, matinnkjøp, klesvask, nettbank, osv.). Også et bra sted å ta Gudbrand til når han nå kommer om bord, før vi seiler videre til Tuamotus!

Nono-flies: Vi har lest mye om nono-fluene (som stikker) og visstnok kan være plagsomme på stranden her (de bor i sanden). For de som ikke klarer å la vær å klø på stikkene kan dette gi sår som gror sakte og som gjerne får infeksjoner. Vi prøvde oss litt frem for å sjekke hvordan det var her, og har ikke opplevd dem i noen særlig grad, og ihvertfall ikke som plagsomme. Vi har vært på stranden hver dag, men bare på dagtid (ikke etter solnedgang), og holdt oss nede ved vannet. Første dagene smurte vi oss også med kokosolje fra Desiree på Fatu Hiva, men følte ikke at vi trengte den de andre dagene, ettersom det ikke var noe problem med fluene. Heldigvis, kjipt å være her og ikke kunne være på stranden…!

Vi fikk en nydelig avslutning med en flokk med delfiner som fulgte oss da vi gikk ut av bukta, etter et langt morgenbad, for det blir det ikke på Hiva Oa (der venter skittent vann og en skikkelig rullete ankringsplass oss…)!

m_P1190472 Paradis

m_P1190602

m_P1190590

m_P1190573 På vei hjem fra stranden

m_P1190570 Med Mia, Karina og Loviza fra Blue Marble

m_P1190562

m_P1190559

m_P1190548 Med Blue Marble-gjengen

m_P1190532 Friii!

m_P1190526 Fri II

m_P1190525

m_P1190518

m_P1190496 Fri III…

m_P1190491 …mens BBM er på Mias malerskole (de gikk over til tegneskole etter mye vannsøl med Mikki oppå bordet!)

m_P1190482

m_P1190450 Yellow fin tuna ending his life on Felice

m_P1190453 7,2 kg, ikke store forskjellen på disse to…

m_P1190460

m_P1190467 kyss!

m_P1190468

m_P1190469 Takk til Elisabeth for hjemmesyltet ingefær!

§ 2 Responses to Tahuata – en sjelden skjønnhet

  • Lise Brustad sier:

    Dette begynner å bli banalt…. Sol sol sol – brune og nakne kropper – bading i turkist vann – sand sand sand – …. Kan det ikke dukke opp en skypumpe med storm i kasta snart?? Men bare når dere ligger for anker i en trygg bukt da. Ja ja – i Sognsvann svømmer de med våtdrakt – tror det er en ny trend….. Og så venter vi på Geir – et super-regnvær fra sør. Stå på, saltvanstrukne brune badeengler, vi er litt misunnerlig mens vi gleder oss til neste bolk ))

  • Runa, Jan-Erik, Mikkel & Mia sier:

    Takk for nok en fantastisk oppdatering fra deres reise. Og flotte bilder som gjør at det river ekstra i reiselysten.
    Kan forøvrig fortelle dere om en flott 4 siders reisereportasje i nyeste nr av Foreldre & Barn.
    Nå er det bare reiseradioen som mangler.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Tahuata – en sjelden skjønnhet at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: