Maururu Maupihaa!

16. september 2013 § 3 kommentarer

Maupihaa/Mopelia, Isle de la Societe, French Polynesia

Vi ble enda en uke på Mopelia, i påvente av mindre vind, og har hatt en av de beste opplevelsene på turen. En flott avslutning på Fransk Polynesia!

Vi flyttet oss fra nordsiden av lagunen og ankret opp 2,5 nautiske mil lenger sør, for å ligge bedre I le for maramu’en som skulle stå på en ukes tid. Vi kom dit sammen med tre franske båter, Philemon (med barn!), Plume (hyggelig besteforeldrepar som også gikk under tilnavnet Chateau Plume, med sin egenproduserte comovin) og Nomad (også med barn!). Ellers lå det noen andre båter der da vi kom, men de var mest opptatt av hverandres barnløse selskap og en ambisiøs boulle-turnering som foregikk med drinker hver ettermiddag på stranden, ergo vi hang ikke så altfor mye med dem…

Birk er jo alltid frempå med å bli kjent med folk og å få nye venner, og har med selvfølge hengt på de to franske åtteåringene fra Philemon og Nomad. Billie har fått seg en egen venninne, Dune på 4 år fra Philemon, og de to jentene har uavhengig av gutta vært på lekebesøk hos hverandre. Morsomt å se hvordan de kommuniserer uten felles språk, det virker som det er lettere for gutter, kanskje fordi de leker mer fysisk enn jenter. Og funny å skulle prate med lille Dune som eneste franske gjest ved lunsjbordet vårt, hun prater kun fransk og vi er ikke helt drevne akkurat (Jo er best!). Hi hi! Og jeg skulle likt å vært flue på veggen om bord i Philemon når Billie sitter som eneste gjest rundt deres lunsjbord. Mikki er bare morsom og babler i vei med sine kanskje 30 ord!

Ankringsplassen i sør er også nærmere Hio sitt eget hus (tidligere har vi vært på stedet til moren og søstrene hans i nord), og der vi har vært en del. I tillegg til ekstremt effektive fisketeknikker (både på dag- og nattestid) har han demonstrert kokospalmeklatring og lynåpning av kokosnøtter. Og på tilsvarende måte som vi lager seljefløyter hjemme, har hatt stått for storproduksjon av småtrompeter laget av palmeblader. Hio har allerede kopralagrene sine fulle og har dermed en pause i produksjonen, men vi har hjulpet han med å rydde hele tomten. Menn og barn har flere formiddager ivrig hugget og samlet palmeblader og kokosnøttskall til store bål. Siste dagen inviterte Hio oss fire båtene på lunsj, og i fellesskap disket vi opp med flere typer fisk, og endelig fikk vi smakt på kokoskrabbe. Det er en krabbe som lever på land som hovedsakelig livnærer seg på kokosnøtter. Den ene vi spiste var 17 år gammel og på størrelse med en basketball! Og etter å ha smakt på como både fra Chateau Plume og Chateau Philemon, kan det nok tenkes at det kommer edlere dråper fra Chateau Felice når vi får landkjenning etter hvert!

Hio er 24 år og lever et liv så fjernt fra det vi er vant til. Han drar til den nærmeste øya Maupiti kun for lege-/tannlegebesøk, ellers bor han her på denne bittelille øya midt ute i havet. Og det er det han vil, han er lykkelig.

Maururu – tusen takk for oss og for at vi har fått oppleve litt av dette!

§ 3 Responses to Maururu Maupihaa!

 • Kari røhrl sier:

  Hei Birk! Vi er Maximilian og Alexander, husker du oss? Vi Håper at du har det kult! Og at du kommer tilbake snart;) Jeg har begynt på skolen, og det er veldig kult, og da lærer jeg meg masse ting. Feks bokstaver, regne, sport og masse nye venner har jeg fått. Men du er best! Vi leker mest med Beyblade og ninjago/lego chima eller sparker fotball i friminuttene! Hilsen Maximilian og Alexander! Ps Har du sett slanger, krokodiller eller haier? Er det trangt å sove på båten? Hvilke leker savner du mest fra Norge? Når du kommer hjem vil jeg besøke deg!

 • Vibeke S sier:

  Høres ut som om dere har det helt fantastisk, glede meg til å se bilder! Er så moro å følge bloggen, dere et så flinke til å skrive! Klem 🙂

 • Gustav Dietrichson sier:

  Hei sjømenn og -kvinner! Skjønner at dere lever livet, litt annerledes enn det vi nordmenn flest gjør. Kokosnøtter har vi jo hørt om, men kokoskrabbe? Hæhh! Og ungene kommer jo hjem med en språkmusikalitet og åpenhet overfor fremmede som de fleste av oss kan misunne dem! Mitt liv i ensomhet på Støl’n kan minne litt om Hio’s! Vi hører begge våre egne tanker!
  God tur videre! Dere er hilst hjertelig velkommen hjem, om mindre enn et år. Tiden flyr! Klem til alle! Morfar/Gustav/Pappa PS: Alt vel her!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Maururu Maupihaa! at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: