Late dager på portugisisk vis!

19. august 2012 § 16 kommentarer

Nazarè – Peniche – Cascais – Sesimbra

Som da vi seilte nedover danskekysten har vi igjen ingenting vi må rekke eller noen steder vi må være, så det er rolige dager og korte legg nedover kysten. Etter å ha vært litt over to uker i Nazarè, gikk vi til Peniche (25 nautiske mil) – litt seiling og litt motor. Fikk endelig innviet utedusjen på akterdekk i sol og varm vind! Fin dag og god stemning om bord, det var digg å være på sjøen igjen etter uker på land for en del av crewet.

Fra Nazarè har vi holdt følge med den norske båten Synkope, veldig trivelig gjeng fra Bergen. Og Birk og Billie er overlykkelige for sin nye lekekompis Victor på snart fire år (lillebroren Oscar er de ikke så opptatt av, ettersom han bare er 7 måneder).

For oss ble Peniche en is og mye dritt i vannet, allerede dagen etter dro vi til Cascais. Herlig seilas (45 nautiske mil), fulle seil og lens nedover kysten. Birk og Billie i badebalje på akterdekk i ettermiddagssolen.

 Hverdag – klesvask!

Cascais skiller seg veldig fra de andre småstedene nedover Portugalskysten. Det regnes som et av toppstedene for ferierende lisboetas og er naturlig nok mer fancy enn småstedene vi har vært i. Men det er en hyggelig by med sine fiskere, gamle hus i trange gater og strender stappfulle av portugisere i alle aldere i g-strengbikini. Etter tips fra en fransk langturbåt vi møtte i Peniche, måtte første stopp bli i byens store naturlige park med lekeplass. Men det var etter at Jo falt i vannet da vi holdt på å fortøye (og det var Maria sin feil…!)

 Strandliv og søsken»kjærlighet»…

Etter ti minutter i Parqe de Cascais hadde Birk blitt bestevenner med Oscar på snart fem år fra Danmark, og mamas satt og plapret i gresset. Københavnerfamilien på fire bor og jobber her, og det har blitt noen hyggelige dager med dem og med Synkope-gjengen her i Cascais.

 Med danskene Oscar og Carlos på stranden

 I den fantastisk fine parken i Cascais med Victor og Ruth fra Synkope

 Mikkel med Synkope-Oscar

 Danskene får en feeling med båtlivet

 Glade drenger!

Danskene kunne fortelle en litt morsom detalj om en stor og fancy boligblokk rett bak stranda med Portugals desidert dyreste leiligheter. Nær sagt alle er eid av Angolere, alle privatjettene på flyplassen og alle superyachtene i havna likeså. Grunnen er at Portugals tidligere slavekoloni nå renner over av olje og der finnes det ingen handlingsregel, så de heldige få kjøper opp sine gamle koloniherrer bit for bit. Ganske kult, payback time liksom.

 På shopping…

Havna her vet selvfølgelig også å ta seg betalt (selv om vi fikk en flaske vin da vi kom, så synes vi havneavgiften på 54 euro per døgn er ganske stiv…), så etter to netter ved brygge la vi oss ut for anker i bukta. Det er første gang vi har ligget på svai hittil og det funket veldig bra. Portugiserne på stranden synes i hvert fall det var underholdende da vi skulle tilbake til båten med jolla fylt til randen av unger, parasoll, oppslått vogn med bebi oppi, bager, strandgreier og stæsj (ikke alle er like flinke til å kamuflere at de tar bilder av folk) – men vi bryr oss ikke!

 Birk er oppgradert fra øse-gutt til kaptein om bord i jolla

 … og Mikkel og Billie nyter utsikten fra «fordekk»

Og uten forvarsel sto plutselig kompis hjemmefra på dekk her – Magnus! Alltid i godt humør og veldig glad for å få noen å skåle med, ettersom han var på ferie med svigers og morgenfugl-yoga-Johanna. Det har vært noen trivelige kvelder om bord, kult å se dere!

 Se, hvem vi fant i Cascais!

Etter fire netter for anker i Cascais følte vi at vi hadde tjent inn igjen de to første nettene med havneleie, så det var streit å dra videre. Etter en ganske huskete, men kort tur (27 nautiske mil) ligger vi nå i Sesimbra. De siste par dagene har det også vært hissige bølger på ankringsplassen vår i Cascais, antageligvis så mye at de som føler på sjøsyken om bord her hadde vent seg til det da vi kom utpå i dag!

I havna her i Sesimbra ligger også norske Synkope og tyske Supermolli, det er hyggelig med kjentfolk og lekekompiser til B+B! Har hatt toppdager ved siden av Supermolli på brygga, og våre drømmer og planer i forhold til videre rutevalg og steder vi vil se i verden er veldig sammenfallende med deres, så dem kommer vi nok til å se mye fremover. Det er trivelig, for de er en fin og morsom gjeng, og barna leker helt uten å bry seg om språkbarrierer. Det er en fin gjeng: fire nakne unger i redningsvester som har fulgt hakk i hæl med hverandre fra den ene båten til den andre nå de siste dagene. Supermolli dro herfra i dag, og Birk og deres Jaron på fem år klemte hverandre og byttet leker til vi sees igjen – good winds to the Supermolli crew, we’ll see you at Cape Verde!

 Supermolli + Felice!

 Krabbe er krabbe på tysk og norsk!

Synkope kommer vi til å henge litt mer med nedover kysten her de neste dagene, før de setter kursen mot Middelhavet. Fine folk og det er veldig trivelig med Victor på snart fire år, både for Birk og Billie!

For første gang siden Benelux har vi hatt regn, og i området her har det ikke regnet siden november (det kom bare en skyll en natt da vi lå i Cascais, så vi klager ikke). Ellers når vi snakker om naturfenomener kan vi nevne at Billie og Birk har arvet Marias overfølsomhet for mygg – Birk har åtte stikk på den ene skulderen og vi talte 12 stikk på den ene siden av ansiktet til Billie i dag… Må nok frem med myggnett!

Vi har endelig klart å lande på videre planer (funnet ut at det er veldig vanskelig å skulle ta valg når det ikke finnes noen rammer eller ting en MÅ gjøre til en viss tid), og blir i Portugal til slutten av september, før vi drar videre til Kanariøyene. Her i området rundt Sesimbra ligger noen av Portugals flotteste ankringsplasser og i tillegg er det middelalderborger og dinosaur-avtrykk å utforske!

I dag har det vært fiksedag om bord, storrengjøring med støvsuging og vask (ut med alle bøker, madrasser og sofaputer), reparert luka over kartbordet, klesvask, planlagt hvor seng til Mikkel blir (det blir i en av bokhyllene i akterlugaren vår til han er ferdig med natteamming) – veldig fornøyde!

Andre høydepunkter i familien: Billie sluttet med bleie i Nazarè, Mikkel snur seg fra mage til rygg og tilbake, fikk sin først tann i dag, også er han så glad i puppen at han bruker den som smokk (og nekter selvfølgelig å ta ordentlig smokk, så nå legger vi taktikk for endring!) og Birk klarte en eneste liten plystrelyd her om dagen og øver som besatt! Jo+Maria leser norske papiraviser fra midten av juli og føler oss rimelig oppdaterte (de har ligget urørt i forpiggen i tre uker, men først nå ble det tid til å ta dem frem)…

 Har fått beskjed om at Mikkel er litt underrepresentert på bloggen, og vi må innrømme at de andre roper høyest… Men vi skal skjerpe oss!

Ettersom vi tenker å bli her i ukesvis så er det jo også muligheter for at vi ser noe til andre båtfolk også – eller hva Cassiopeia, Free Spirit og Oda?!

Vi er litt stolte nå, for dette er første gang bloggen er skikkelig oppdatert på leeenge!

§ 16 Responses to Late dager på portugisisk vis!

 • Oda sier:

  Til alle dere som venter på oppdateringer fra Felice…. Vi ligger ved siden av dem i Sesimbra og kan melde at de har det særdeles bra – gullungene er fantastisk, vi får låne dem i små posjoner. Ikke skjønner jeg at de har liten tid til å oppdatere blogg 🙂 Kanskje det er litt mer krevende med tre små barn enn vi som bare skummer fløten 🙂
  Hyggelig folk! Vi kommer til å savne Mikkel, Billie, Birk, Jo og Maria, men håper å treffes på veien til Cap Verde

 • Kari røhrl sier:

  det er Maximilian igjen. Er det sol eller regn? Har du badet? Da var jeg ferdig. Hadet.

 • Kari røhrl sier:

  Hei Birk! Jeg er Maximilian, hvor er du???!! jeg ønsker at dere kommer tilbake snart. Hvilket hotell bor du på eller hvilken båt? Da var det ikke mere. Hilsen Maximilian, du må hilse lillesøsteren din også. Da var det ferdig.

 • S/Y Oda sier:

  Hei! Trodde jeg la inn et innlegg i går, men ble visst ikke slik … Vi ligger i Leixones (Porto) sammen med Cassiopeia – da får dere får nok snart besøk fra oss begge. 🙂 Porto er en flott by så vi kommer oss nok ikke videre før i morgen – mål Nazare. Cassiopeia drar videre søndag eller mandag hvis vi forstod rett. Eurax er også meget bra mot myggstikk – kløelindrende – og holder myggen unna. Vi får ny dose når vi kommer til Lagos og får barn og barnebarnbesøk.

 • Oda sier:

  Tror forresten det ligger en Cassiopeia-båt her i Leixones (Porto) ?? Flott med oppdatert blogg – det betyr vel at dere har funnet langturtonen 🙂

 • Oda sier:

  Svaret er JA – vi sees – begynner å komme mer i hæla på dere nå som dere har kuttet ut femtegiret 🙂 Porto var imidlertid så bra og seiling 22 t siste døgn medfører litt underskudd på søvn – så vi blir sikkert et døgn til før vi tar neste etappe.

 • Gerd Slåen sier:

  Hyggelig ,med ppdateringer og bilder,på denne måten er vi jo med på ferden.Håper vi sees i oktober,eller kanskje før. U nner dere litt mer ro om morgenen, så det lover bra med unger som sover lenge. Savner hele gjengen på Dønvik stranda i sommer, Nå har vi sommer.
  Klem fra bestemor Gerd,Tor Smilla,Orea og småhønene

 • Astri sier:

  Maria, the ‘Waterslide’ var fremme igjen på brygga til Kjell forrige helg;-) Bare at nå var det en haug med småkids som lekte seg på den. Nye tider… (bare kom til å tenke på det lissom da jeg så nakenbildet..) Takk for kort fra La France. Stor klem fra Bærø

 • lisekarine sier:

  Det siste bildet tar kaka!!
  Ellers er jo historien spekket med folk, båter og unger. Så ensom er man ikke på de sju hav – eller havner passer kanskje bedre. Må være moro med så mange nye bekjenskaper, og ganske praktisk også, fo videre ferd. ))

 • Mia Bussoli sier:

  Nice ass ja 🙂 Så hyggelig å lese om alle eventyrene deres. Dere er kjempeflinke til å oppdatere synes nå jeg. Kanskje litt fordi vi i de siste måndene her i Norge selv har vært mye på ferie og mindre ved PC.
  Ønsker å dra til Kanariøyene i oktober/november med barna og håper på muligheten til å se dere….

  Og ellers så kan jeg tipse om å kjøpe flytende Zyrtec (allergimedisin, som barn kan ta) på apoteket. Hvis dere da ikke er helt i mot sånt? Både jeg og barna (særlig Andrea) får mye og stoore myggestikk og det hjelper veldig fort og man trenger heller ikke ta mer enn en eller to ganger. I thailand fikk Andrea (da 2) dette den første og andre kvelden og det var null mer av store, hovne og røde myggestikk som klødde…

  Uansett, gleder meg masse til å lese mer om deres eskapader ute på det store havet og rundt om i vår store verden 🙂

  Klem fra Mia

 • Marianne Wold Rød sier:

  Hei, hei Maria og gjengen
  Har akkurat logget på og begynt å følge med på ferden deres. Følte da jeg hørte om jordomseilingsplanen første gang, at dette var litt «galskap»! Etterhvert som bildene vises, og historiene leses, skjønner jeg jo at her er det mye å kose seg over, både for dere med solbrune kropper, men også for oss bleke her hjemme, som dere videreformidler opplevelsene til! Gleder meg til å følge med på fortsettelsen …
  P.S. Det regner, det er høst – og det er mandag på jobb! Må kanskje revurdere min oppfatning av hva som er «galskap»! Kos dere videre.
  Klem fra Marianne

 • Nina sier:

  Fin rumpe:)

 • Linn Hagtvedt sier:

  Hei gjengen! Hyggelig å lese at dere har det varmt og deilig, og koser dere med andre sjørøvere! Dere er savnet her hjemme :0) Skulle så gjerne tatt en svipptur,men må nok vente litt.. Hold oss oppdatert! Store klemmer fra oss

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Late dager på portugisisk vis! at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: