Nasjonalpark, storby og Sesimbra igjen

9. september 2012 § 2 kommentarer

Etter mye om og men har vi endelig klart å ta en avgjørelse på når vi skal seile videre til La Graciosa (Kanariøyene) og videre til Kapp Verde, så vi blir en måned til i Portugal.

Området rundt Sesimbra er nasjonalpark, og vi dro noen få nautiske sydover til et bittelite sted som heter Portinho de Arrabida (der det bor to personer fast!). I en ukes tid har vi ligget for anker i turkist vann og Birk begynner å bli god med påhenger’n!

  Med Felice på svai i bakgrunnen

Det har vært dagevis på en utrolig flott strand og et liv på lavbudsjett. Vi skal innrømme at vi trodde det skulle være mer øde der enn det faktisk var, men det er jo underholdende å se portugisiske ferierende på tråbåter også! Tror nok de synes det var mer underholdende med vår ankomst og exit på stranden med jolle (godt lastet med vogn, unger og strandkit)…

  

Etter en skikkelig gjennomgang i skuffer og skap har vi gitt en haug med klær som vi ikke trenger til den lille kirken i byen, og fikk masse tips om fisking i retur av vår nye venn på et av byens små pensjonat.

Da vi var tomme for ferskvarer og vann gikk vi til Troia, en nybbygget, luksuriøs og veldig lite hyggelig resort. Ikke noe poeng å være der, så med fullt kjøleskap og frukt og grønnsaker for en havseilas dro vi tilbake til Portinho. Der kom Nelson svømmende forbi oss og var superhappy for å se det norske flagget. Han er portugiser og jobber i Drammen, glad fyr!

 Nelson (nå med kompis Antonio og kajakk)

 Morsomt å se hvor enkelt det er å få nye venner når man er 2 og 4 år, selv uten å skjønne hva hverandre sier!

Etter at vi fikk vite at boten for å ligge for anker innenfor lovlig grense i bukta i Portinho var på 250€, risikerte vi ikke å ta jolla til stranden lenger heller ettersom det er nasjonalpark og det var litt uvisst om det faktisk var lov (og vi vil ikke bli uvenner med Policia Maritima…). Vi dro til Setubal (Portugals femte største by) . Der var det varmt og klamt, men vi hooket igjen opp med Københavnerfamilien og hadde en hyggelig dag med dem på stranden!

 Parkliv i Setubal

 Det fineste huset i Setubal i følge Billie (kommer ikke unna rosa-elsk)!

 Yo! Nye capser

 Morsomt med Mikkel som har begynt å spise mat!

Nå er vi tilbake i Sesimbra der vi fikk varm velkomst på brygga av Oda-båten og Elisabeth og Per på jorda rundt-tur. Det ble ankerdram før lunsj og vi har veldig hyggelige dager her med dem.  Har hatt masse kontakt med dem fra lenge før avreise fra Oslo, og vi møttes så vidt i Skagen, så det er trivelig endelig å bli kjent!

 På oppdagelsesferd til øde strand!

 Per iført spandex-truse, skjorte og neopren-boots…!

Birk og Billie elsker Elisabeth og Per og vi tror vel at de har vært mer i Oda-båten de siste dagene enn om bord her. Og takket være dem hadde vi i går første barnefri kveld siden Mikkel ble født – nydelig! Ettersom B+B nærmest kan regnes som korttidsadoptert av Oda-båten har vi hatt noen effektive båtfiksedager – bra jobba alle mann!!!

 Syfiks – trekk til redningsflåte, gasslange og regulator

 B+B med Oda Brumm

Båtbygger’n har snekret seng til Mikkel i bokhyllen i akterlugaren, så nå er det ingen barn i senga lenger (i hver fall ikke fast…)!
Mikkel er en skikkelig glad og kul liten fyr som ler seg i hjel med en tann når B og B tøyser med han. Han er ikke så flink til å få grøt og mat inn i munnen og ned i magen enda, mesteparten må vi vaske vekk fra området rundt han etter måltidet (og nei, han spiser ikke selv…) – herlig gris! Han er på gang med krabbe-moves, men foreløpig er det mest gynging og face plants… (men han kommer seg frem/bakover på en hemmelig måte, for to ganger har han plutselig falt ned trinnet fremover fra salongen…)!

Nå gleder vi oss stort til besøk av gamle Torshovnaboer, Berthe (4 år) og pappa Jon, som kommer på lørdag og blir en uke!

Også har Birk lært seg å ro! Det vil si, han satte seg i jolla til Oda-båten og bare rodde – veldig kul kis!

 Birk med passasjer (og langt tau fortøyet i båten…)

And Supermolli: we ARE sailing fast – we miss you and can’t wait until Cape Verde. We are still smiling after happy times in Sesimbra!

 Ship shape eller sigøynere?

 Prøver på lokale oppskrifter hjemme!

 Frokostgjeng

 Dekket er glovarmt og disse er helt nødvendige (takk, Torra!)

 Verdens sterkeste!

 Brødbakeren

 Kan ikke huske at det var SÅ grisete med den første grøten…!

 Bakeren II

 Feit skute!

 Ikke langturbudsjett, men veldig godt!

§ 2 Responses to Nasjonalpark, storby og Sesimbra igjen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Nasjonalpark, storby og Sesimbra igjen at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: