Beste stedet hittil

15. november 2012 § 2 kommentarer

La Graciosa skuffer aldri!

Det var kjipt å bli avvist av den strenge havnevakten med fløyte da vi kom inn til øyas eneste havn etter overfarten fra Portugal, men alternativet viste seg å være mye bedre, så stemningen om bord steg fort!

For bare to nautiske mil lenger syd på øya kunne vi slippe ankeret, i en bukt med en liten og urørt strand som heter Playa Francesa. Her var det langtureffekter og nakne rumper på mange av de sikkert tredve båtene rundt oss (det viste seg også etter hvert at de nakne rumpene tilhørte masse hyggelige folk!), og rolig stemning. Plotteren viste over 26 grader i det klarturkise vannet, og det var bare en ting å gjøre etter over fire døgn på sjøen – kaste klærne og stupe uti! Så lå vi der alle fire (Mikkel pysa ut…) og duppet i ettermiddagssolen og var glade for å ha unnsluppet høsten på fastlands-Europa. Digg!

Vi har faktisk vært på La Graciosa før, uten egen båt, men på tur med Indie, Tessa og Torra fra Lanza i fjor vinter. Også har vi sett over på denne øya fra Lanza før det også, og tenkt DIT må vi jo når vi engang skal ut og seile! Det er en rolig og deilig stemning i den lille havnebyen. Hovedsakelig er det fiskebåter og småferger fra Lanza som ferdes her, i tillegg til en del turbåter som ligger ved gjestebrygga (nå møtte vi en svensk familie som strandet her for et par år siden på sin jordomseiling og fortsatte å bo her, med barna på den lille lokale skolen). Det er blitt et veldig popis sted for båter som kommer til Kanariøyene og derfor er det vanskelig å få plass i havna (det er ikke mange plasser og det ser ikke ut til at de har planer om å bygge ut, så man må booke i forveien ved å fylle ut et 12 siders skjema…). Det bor rundt 500 mennesker her året rundt, og det er lite som skjer i byen annet enn to små supermarkeder med begrenset utvalg (og veldig begrenset kvalitet på frukt og grønnsaker…), en del restauranter (hurra, det er gratis wifi på Hamburgeseria’n!) og et og annet disco med karaoke (de åpner først lenge etter at vi har krøpet til køys, så det har ikke vært aktuelt å teste det ut dessverre…). Derfor slipper vi mas om stæsj, strandleker og oppblåsbare delfiner og alt annet småbarn gjerne faller for på byturene hit, men vi kjøper is til dem med glede! God karma og lite shopping trekker hippier, som iherdig lager smykker og greier som de prøver å pushe på de få turistene som kommer (at de kan leve av det bunner vel bare i lave levekostnader på den lille campingplassen her…). Midt i byen ligger det en restaurant perfekt plassert ved siden av by-stranden, ideellt for alle: kidsa kan bade og leke mens vi kan spise tapas og drikke øl!

Men dette var byen, og det er ikke der vi lever. Vi er jo i den bortgjemte bukt med alle båtene! Det er fantastisk fint å se ut i bukta fra stranden etter at det er blitt mørkt, der alle båtene ligger med tente ankerlanterner i toppen av mastene. Der bor vi liksom…!

Det er varme fine dager på stranden, litt for lange og varme faktisk, så vi har begynt å være i båten og ordne/leke frem til lunsj, også drar vi på land etter det. Birk og Billie har fått mange lekekompiser og er i full aktivitet fra morgen til kveld (det er blant annet en gjeng svenske barne-båter her, som går under tilnavnet svenske-mafiaen). Og mammaene skvaldrer over kjekspakkene og oppskåret frukt med sand overalt, mens gutta deler tips og triks når det gjelder båtteknikk eller motor. Skoleundervisning for de eldre barna går på rundgang mens de yngre leker, også blir det jammen en fest i ny og ne. Som et eget lite samfunn… Da er det også veldig deilig med rolige kvelder hjemme i egen salong uten så veldig mye annet enn en kopp te og en bok. Kan jo bli litt mye…

 

 

Vi møter mange nasjonaliteter, men det er flest  ivrige langturseilere fra Holland, Frankrike, UK, Tyskland og Sverige, så langt vi har opplevd ihvertfall. Hvor alle nordmennene er, skjønner vi ikke helt. Ettersom vi er et av få Europeiske land som faktisk klarte oss gjennom finanskrisen, skulle man tro at det ville finnes flere reise- og seilelystne nordmenn…

Vi har begynt å bruke snorkleutstyret og det er en del fin fisk å se, pluss at gutta synes det er veldig viktig å sjekke ankeret (og helst ta bilde av det) daglig!

Og det er bare å skaffe seg surfebrett! En av dagene lå det flere lokale surfere bare 50 meter fra båten og tok flere bølger. Planen er å kjøpe to brett når vi kommer til Lanza.

Bestemor Gerd kom med ferge til øya her noen dager etter at vi kom og det var gledelig gjensyn på kaia! Hun bor i forpiggen og deltar med stor iver på alt om bord. Birk og Billie blir bortskjemt med leking, oppdagelsesferd og høytlesing nærmest hele tiden, og vi voksne blir bortskjemt med en tilværelse med nanny og vaskehjelp i en og samme person! Hun kom fort inn i småbarnstilværelsen om bord på Felice, der vi stort sett er i seng til klokken 22. Mellom klokken 20 og 21 er det helt mørkt og når vi ligger for anker må vi spare på strømmen, så kveldene blir fort ikke så lange. Det er begrenset hvor hyggelig det er med hver vår hodelykt for å få lest noe… (må si at herr DuoGen gjerne kunne gitt litt mer strøm, det kan faktisk være at vi må ty til solcell epanel).

 Morgenstell…

Nå har det løsnet skikkelig for lille Mikkel! Han krabber, sitter, sover hele natten uten pupp og spiser ordentlige måltider (hvis grøt og grønnsakspureer kan kalles det…) som en gal! Også er godhumøret tilbake etter noen uker med tannspreng og feber, han ler og smiler til alle, nesten hele tiden! Mikkie er kul!

Billie, Birk, Jo og hele Cassiopeia-gjengen har vært på øyas fineste strand, Playa los Conchas, som ligger rett ut i Atlanteren (nordvest på øya). Fantastisk fint sted men med litt voldsomme og ikke helt barnevennlige bølger. Tror vel at turen til og fra i hipsi-bil (Birk: jeep blir jeepsi blir hipsi…) er det kuleste med hele turen i hvert fall for Birk og Billie! For Emil og Jo var det kuleste den 2,5 meter høye sand-pyramiden (ja Jon, den var større enn den i Sines…)!

Maria har stevnet Tomm Murstad’s Sjøleir for dårlig knuteopplæring etter at jolla til Cassiopeia måtte reddes fra å flyte til Brasil en kveld. Er sikker på at jeg gjorde et dobbelt halvstikk… (veldig flaut!)

Emil får ikke lenger fortøye jolla på Cassiopeia etter at den enda en gang måtte reddes fra soloseilas mot Brasil… Og Maria gnir seg i hendene!

Hvis noen lurer på hva vi ønsker oss til jul, så er svaret en Metzler Juice! Det er en liten rib-jolle med full rigg (storseil og rullefokk) og daggerboards på begge sider. Sinnsykt fett å seile jolle igjen! Dessverre gikk jolla ut av produksjon på 70-/80-tallet en gang, så si i fra hvis noen kommer over en. (Thank you so much for a fun sailing trip, you couple from UK!)

Birk og Jo har vært på guttetur til toppen av vulkanen! Rart med sokker og sko igjen… Og utrolig flott utsikt!

 Fjellet skal bestiges!

 Yeah, on the top!

Nå har vi vært her på denne herlige øy i denne herlige bukt i to uker, og har bare vært borte i byen to ganger (tre for Maria, som fikk seg jentekveld på by’n også!) for å handle frukt og grønnsaker. Det er fint å ligge for anker i uthavn, vi slipper unna alle fristelser og forlystelser som sivilisasjonen byr på.

Det er kult å oppdage at jo lenger vi ligger for anker, jo mer liker vi det. Vi finner liksom roen og det er enkelt å forholde seg til sammenlignet med alt mulig rart som skjer i en marina og som som regel koster penger. Og det er jo veldig bra at vi opplever det sånn, ettersom det ikke er lenge før det faktisk kun er ankring som gjelder (på alle Kapp Verde-øyene er det kun en marina vi kan gå inn og legge oss ved brygge og det er i Mindelo på Sao Vincente)!

 Gutta

 

Også er det utrolig fett endelig å være her på La Graciosa med vår egen båt – nos vemos!

 

 Vasker brødbollen

 Hårklipp…

 love Cassiopeia

 Høytlesingsluksus med bestemor

 Ankerdram i Felice etter Portugal-Graciosa

§ 2 Responses to Beste stedet hittil

 • lisekarine sier:

  Du skriver godt Maria )) Men du må si til Jo at han ikke må vri ansiktet sånn – han ser jo IKKE UT!! Og så er det helt utrolig at lille Mikkel kan gå alt – han er da ikke mere enn fem måneder gammel??!!!!?? UTROLIG!!
  Det virker som dere lever et slags slaraffenliv, en evig ferie i drømmeland. Fortsett med det…… Lise

 • Per Nermo sier:

  Så trivelig å høre fra dere igjen ! Vi på Simensbråten drar til Dønvika i morgen for å spise hummer, sammen med G&T og 2 x Finn ! Håper å treffe lille Åse også. Vi skal sørge for å hilse dem alle fra Felice-gjengen.

  Vi var som dere vet på GC for noe få uker siden, men fant ut at det ble for langt til Graciosa.

  Alt godt ønskes dere ! Vi gleder oss til kryssingen starter !

  Hilsen Per & Ragna & Ella & Minda

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Beste stedet hittil at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: