Humpete ferd mot San Blas

1. mars 2013 § 1 kommentar

Santa Marta, Colombia – San Blas, Panama

m_P1130648

Etter en stressdag med klesvask, båtvask, båtfiks og matinnkjøp etter hjemkomsten fra Nuqui, satte vi kursen vestover mot øygruppen San Blas i Panama morgenen etter. Skulle gjerne hatt noen dager til i Santa Marta for å lande litt etter turen, og for å fikse flere ting i og på båten. Men værvindu er værvindu og gunstig seilevind har vi ikke råd til å kaste bort, so off we went!

Vi visste at strekket mellom Santa Marta og Cartagena er kjent for røff sjø og mye vind, og at det ofte topper seg med hissige bølger ved Baranquilla, som er en odde der elven Magdalena renner ut i havet. Magdalena er Colombias nest største elv og mesteparten av all nedbør i landet renner ut her. I pilotboken vår står det at man skal se opp for døde kuer og store trær i vannet rundt Baranquilla… Vi så ingen av delene, men vannet var merkbart brunere i området.

Og det ble en slitsom tur, Billie og Birk var begge sjøsyke (lenge siden sist!) og vi var kanskje ikke helt uthvilte etter Nuqui-turen, så ALT ble et ork (turen tok to døgn). Forholdene var helt ok (litt mye sjø til etter vi hadde rundet Baranquilla, kanskje…), men det var deilig å kaste anker utenfor en av de mange små palmeøyene i San Blas etter to døgn på sjøen. Bading og lek på stranden og hjertesukk over (ned)turen til Nikola og Marcus (Supermollis). Ikke alle etapper kan være en kaffeseilas!

Turen og følelsen satt nok igjen noen dager og vi har kjempet litt med å finne tilbake til hverdagen. Har følt litt at vi ikke har tid til annet enn alt som må gjøres av hverdagslige ting om bord i båten og med ungene, og egentlig ikke det heller, mens listen med to do`s på båten er veeeldig lang…

Men, det er jo positive ting også, da: her er det ny vanntemperatur-rekord! 30,2 grader, ha ha! Nå skal vi ta det rolig en ukes tid og oppleve noen av disse tropiske øyene ( mens vi funderer på hvordan vi skal fikse lekkasjen i dekk, kjøleskapet, brunt vann i vanntankene, inverteren, hvordan solcellepanelet skal monteres og litt andre småting som må på plass her i Panama)!

m_P1130645 Sjøsyk crew

m_P1130652 Digg…

m_P1130659 Panamaaa

m_P1130669

m_P1130676 Vi ser Supermolli!

§ One Response to Humpete ferd mot San Blas

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Humpete ferd mot San Blas at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: