Fiks og fetekur

7. april 2013 § 4 kommentarer

Panama City

m_P1150054

Vi ligger fortsatt ankret opp utenfor La Playitas og det har vist seg at arbeidscamp Felice fortsatt ikke er over.

I dag fikk vi montert genoaskinnen på styrbord side (etter dekksreparasjonen), mens B+B så to filmer på rappen og vi prøvde å holde Mikkel i ånde med leker i salongen. Og i kveld har Jo med en del banning skrudd på plass taket inne i båten (der han har hatt mellom fire og syv cm til å feste de gjennomgående boltene til skinnen). Den har hengt utover byssa og gjort tilgang til kjøkkenskapene nesten umulig siden vi demonterte den på land i Shelter Bay Marina på andre siden av kanalen for tre uker siden (mens vi har hatt krydder og diverse tørrvarer i plastposer i forpiggen) – bra jobba! Dog med en liten bismak av glassfiberstøv-kløe, men sånn er det når man kombinerer småbarnshjem og båtbyggeri…

Så nå ber vi til alle høyere makter om at sika og jobb er ok og at vi slipper noen lekkasjer fra de 40 hullene vi måtte borre i det HELT TETTE nye dekket vårt!

Mama lager flere nett til frukt og grønnsaker oppunder taket der det er mulig å montere opp (vi er veldig glade for at vi tok vare på det gamle rekkenettet da Gudbrann satte opp nytt på rekka, det er kommet godt med nå).

Kjøleskapet og båten generelt er fylt til randen med frisk frukt, grønnsaker og kjøtt, som vi fråtser i mens vi fortsatt får tak i det. For tiden er det lov å spise kun pålegg og det er ingenting å si på kjøttinntaket (det er råbillilg med kjøtt, så her serveres det indrefilet til middag over en lav sko!). På kryssingen til South Pacific blir det å ta med det vi tror vi klarer å spise av frukt og grønt før det blir dårlig, etter det blir det hermetiserte vitaminer… Men appelsiner, bananer, løk, poteter, og noe annet holder seg lenge, så helt galt er det ikke – men noe ganske annet enn det vi er vant til! (Maria har nemlig litt hangup på dette med frisk kontra boksemat, captn anm). Når vi kommer til Fransk Polynesia får vi tak i det meste, men det er rådyrt (har hørt trippel pris av her, for eksempel koster en boks med øl 3,50 US$ mot under 1 US$ her!)). Frukt og grønnsaker får vi tak i ved god gammeldags byttehandel. Det er nemlig en del ting som det er stor etterspørsel på fra de lokale, som de ikke får tak i der, som kan vært smart av oss å ha med nettopp for å få byttet til oss grønnsaker og frukt. Som vi har hørt er det for eksempel fiskekroker, ammunisjon til jakt, skrivesaker, tykke tau til å binde hester og sigaretter (pluss alkohol, men det er mye alkoholproblemer der, så bad moral å bruke det som byttevarer…).

Vi har vært på et monster-mall som vi egentlig ikke vet hvor stort er, og fikk tak i det meste vi trenger. Birk fikk 5-årsgave – ny sykkel, og er veldig happy! Mikkel var fornøyd med smoothe gulv der, og gikk med utstø skritt med verdens største glis! Han har flyttet ut inn i forpiggen, med ny reiseseng, og sover lenger enn storesøskene sine – yes, siste ungen ut av soverommet vårt! Mikkel er rett og slett blitt en liten gutt! Han stabber rundt på dekk (men fortsatt er det kjappest å krabbe) med redningsvest (ettersom han har begynt å klatre oppover rekkenettet…) Han har fått ny skilpaddestol som han elsker, og deltar ivrig i alle måltider og er ikke fornøyd før han får AKKURAT det samme som de andre småmatrosene. Han svarer på spørsmål og nikker, men er best til å riste på hodet og kommer med masse rare og morsomme lyder. Noen ord tror vi at vi gjenkjenner, og han sier «Bi» til Billie og Birk!

Storinnkjøp er ikke spesielt gøy, og på tredje timen med to rabiate barn på tre og fem år ble det en prøvelse for mama (pust…pust…pust…smil…!). Redningen ble en gigahandlevogn med bil med sitteplass til to foran (og ratt til begge)!

I morgen kommer Oda-båten ut av kanalen, det blir hyggelig. Vi har allerede stiftet bekjentskap til deres påmønstrende crew som venter på hotell her. Alf er lege og var grei å sette gulfeber-vaksine på Mikkel, takk!

Når kvelden kommer er vi ganske pumpa og det er deilig med et par rolige timer i cockpit, før i sovner mens vi leser oss opp på vind- og værforhold herfra og til South Pacific, og inn- og utsjekksprosedyrer for Fransk Polynesia og andre øygrupper i Stillehavet.

God natt!

m_P1150251 Jernbane bygget av Amerikanerne for å beskytte Panamakanalen. Nå er det Smithsonian Tropical Research Institute

m_P1150216

m_P1150200 Iguana

m_P1150168

m_P1150183

m_P1150158

m_P1150149

m_P1150133

m_P1150128

m_P1150125 På jobb: sove

m_P1150116 På jobb: film

m_P1150122 På jobb!

m_P1150118 På jobb!

m_P1150089

m_P1150073

m_P1150045

m_P1150031 Ny sykkel i 5-årsgave!

m_P1150025 Mmmm…

m_P1140994

m_P1150137 Her ligger vi!

§ 4 Responses to Fiks og fetekur

 • Gustav Dietrichson sier:

  Skipohoy Felice!
  Takk for både underholdende, informativ, og interessant lesning – om smått og stort – og om små og store! Livet går sin skjeve gang tydeligvis, enten man har en kjøl under beina eller en traust og stillestående Moder Jord! Enda lettere å leve seg inn i og følge deres way of living blir det nå, etter å ha hørt EMPIRE-Folkets beretning (på KNS-møte for to dager siden) om 7 år på alle hav i 42 fots båt med to nyfødte (!) matroser om bord! Og vi som syntes B&B&M var i yngste laget… Så feil kan man ta!
  Bon Voyage! Morfar, Gustav/Pappa

 • Tore T sier:

  Så fantastisk å følge dere her! Godt at turen gjennom kanalen gikk fint, vi så det for oss når dere passerte Miraflores locks. Vi mimret tilbake til 2009 når vi var i området og spiste lunch der. Godt at alt er vel med dere alle, dere er så flinke! Skal dere tilbake til Multiplaza Mall(monster-mall) må dere ta en lunch på La Marea(om det eksisterer ennå?) – verdens beste Ceviche. VI gleder oss til å følge dere videre og ønsker dere lykke til. Hilsen fra Tore, Helene, Alma, Fritjof og Leo

 • Jan-Erik sier:

  Hei alle sammen,
  Det er velidig hyggelig og spennende å kunne ta del i deres reise rundt verden. Vi selv sitter nå trygt på land, dog på landsbygda i Thailand, er på pappa perm i vel 1 mnd. Vårt lille eventyr er lite i forhold til deres, men dog vårt eget lille. Veldig spennede å lese hvordan barna takler de utfordringer og forandringer dere er igjennom. Lykke til videre fra Panama (har selv reist 5-6 ganger igjennom kanalen og vet hvor storslagent det er). Vi gleder oss masse til fortsettelsen i stillehavet.
  Masse hilsner til Billie fra vår egen Mikkel (eks Marihøna, nå Blåbærtua)

  Ønsker om god seilas og god vind fra Runa, JanErik, Mia og Mikkel, Torshov, nå Thailand

  • maria jo sier:

   Hei, så hyggelig å høre fra dere! Nyt perm i Thailand og prøv å tanmed noe av roen i tilværelsen hjem igjen. Også må dere hilse alle fine folk i barnehagen (vi savner altsammen innimellom)! Klem herfra

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Fiks og fetekur at "S/Y Felice".

meta

%d bloggere liker dette: